Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Breaking Bad-nek mennyi...

A Breaking Bad-nek mennyi valóságalapja van?

Figyelt kérdés

Értem itt pl. a metanfetamin készítés, vagy a "cirin" (vagy hasonló, már nem emlékszem... amivel megmérgezte Walter a kisgyereket és a végén a nőt.

Van valami film, cikk vagy valami amiben bemutatják ezt, hogy igenis valóságos?

Előre is köszönöm!

2015. jan. 22. 12:46
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
az egy szép kövér spolier volt
2015. jan. 22. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
*spoiler
2015. jan. 22. 13:00
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Aki nem akar spoilert, az gondolom nem kattint egy ilyen kérdésre... Igen egy ricin(!) alapú cuccal tényleg lehet mérgezgetni, persze az ilyen dolgokat nem fogják receptszerűen bemutatni egy sorozatban... Ugyanúgy, ahogy a amfetamint sem. A drog csak egy keretet ad a történéseknek, nem az a lényeg. Szerintem egyébként (bár nagyon nem értek hozzá) az a része, hogy az amfetamin milyen felkapott a vásárlók körében, nem teljesen igaz. Inkább a kokain az alfa kábítószer. Persze, ha lenne olyan profi szakács a valóságban mint Walter White, akkor lehet, hogy ez másképpen lenne. Így a meth 2 osztályú drog, valahol árban a heroin fölött van.

Még annyi, hogy Walt a gyereket nem ricinel, hanem gyöngyvirággal mérgezte meg.

2015. jan. 22. 13:14
 4/8 A kérdező kommentje:
bocsi a spoiler miatt, "cirin" :D, jó rosszul írtam, igen gyöngyvirággal mérgezi meg
2015. jan. 22. 15:40
 5/8 cli_hlt ***** válasza:
Az ricin volt, van ilyen. Nagyon erős és lassan ható méreg.
2015. jan. 23. 09:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A meth főzés direkt "rosszul" van bemutatva, hogy senki ne cs*szegesse a készítőket azért, mert valaki a BB-ből tanult kábítószert előállítani. Így mind az összetevők, mind az elkészítés teljesen más mint a valóságban. Az egyik stábtag nyilatkozta, hogyha valaki pontosan lekövetné a módszert, amivel Walterék Meth-et főztek, abból minden kijönne de meth biztos nem. :D

A tiszta meth soha nem lenne kék, átlátszós-fehér, esetleg egy picit sárgás árnyalatú lenne.

Ha érdekel mélyebben a téma a "Mythbusters" című műsorban volt egy "Breaking Bad special" ott sok dolognak utána jártak a sorozatból, hogy működne-e a valóságban.

2015. márc. 5. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Rengeteg sorozatban viszont láttam, hogy lakókocsiba csinálnak drogot, bár nem hiszem, hogy meth et, de lehet, hogy azt is.

De gondolom, hogy 2 en ilyen tiszta minőségi cuccot állítsanak így elő rohadt nagy baromság.

2015. ápr. 6. 22:09
 8/8 cli_hlt ***** válasza:

..mmmm, a főzi metódusnak van alapja. :)

A pszeudoefedrines módszer is kb-kb úgy néz ki, meg a P2P is. Én nem emlékszem, hogy pontosan elmondák volna a receptet, de ami látszott belőle, az nem volt totál hülyeség. Nyilván ki volt színezve ugye. Egyébként meg egy google keresés kidobja mindkét módszer pontos leírását, teljesen felesleges volna diszinfózni a sorozatban, 0 hatása lenne a metametamin főzők számára. Persze NYILVÁN nem csinálnak pontos HOWTO-t róla. A valóságtól való eltéréseket inkább gondolom a művészi szabadság, mint az állampolgári felelősség eredményének. :)

2015. ápr. 24. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!