Mi értelme ennek az új HFR filmeknek pl Hobbit?
Számomra a 24FPS volt a zavaró, és fájt tőle a fejem, nem láttam összefüggőnek a képeket. A HFR-el ez a probléma nincs meg.
Az átlagos felnőtt szem 24FPS-t már folyamatosnak lát, de nem mindenkinek van ilyen szeme. A fiataloknak gyorsabbak a reflexei is, a képkockák közti különbséget is jobban látják.
Két megjegyzés a játékokhoz:
Fist person shooter játékoknál, mint a CS, nekem 60 FPS alatt érezhetően romlik a teljesítményem. Inkább 90-120 FPS-el szoktam tolni.
Ahol nem kell gyors reakció és a kép is folytonos, nem villódzó, ott nem zavar az alacsony frekvenciás frame váltás. CRT monitoroknál a 75Hz alatti megjelenítésnél zavar a képcső villogása. Gyorsabban elfárad a szemem, és kevésbé tudok koncentrálni. Ez nincs meg a TFT/LCD monitoroknál a folyamatos kép miatt. Ott bizony kisebb FPS is élvezhetőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!