Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi értelme ennek az új HFR...

Mi értelme ennek az új HFR filmeknek pl Hobbit?

Figyelt kérdés
Megéri arra beülni, mennyivel jobb? A szem 24FPS-nél már folyamatos képet lát, lehet a fölött még folyamatosabbnak tűnő egy film?

2014. dec. 23. 01:07
 1/6 anonim ***** válasza:
24 képkocka másodpercenként még egyáltlán nem sok. Sőt nagy vásznon elég feltűnően szaggat a kép, mondjuk ha a tájat pásztázzák. nagyon feltűnő különbség, a legfeltűnőbb különbség mind közül.
2014. dec. 23. 01:36
 2/6 anonim válasza:
még a 48 és 60 FPS-nél is érzed a különbséget, sőt, még azt is érzékeled ha 100 felett van folyamatosan, bár nem hiszem hogy filmeknél lesz annyi a közeljövőben.
2014. dec. 23. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

Számomra a 24FPS volt a zavaró, és fájt tőle a fejem, nem láttam összefüggőnek a képeket. A HFR-el ez a probléma nincs meg.

Az átlagos felnőtt szem 24FPS-t már folyamatosnak lát, de nem mindenkinek van ilyen szeme. A fiataloknak gyorsabbak a reflexei is, a képkockák közti különbséget is jobban látják.

2014. dec. 23. 09:17
 4/6 A kérdező kommentje:
oké de akkor minek 48 FPS, mért nem 30? Egy játékban se értem mi értelme 30 FPS fölé emelni az FPS-t. 30 és 60 FPS között még egy pörgös akció játékban se látok különbséget.
2014. dec. 23. 18:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Két megjegyzés a játékokhoz:

Fist person shooter játékoknál, mint a CS, nekem 60 FPS alatt érezhetően romlik a teljesítményem. Inkább 90-120 FPS-el szoktam tolni.

Ahol nem kell gyors reakció és a kép is folytonos, nem villódzó, ott nem zavar az alacsony frekvenciás frame váltás. CRT monitoroknál a 75Hz alatti megjelenítésnél zavar a képcső villogása. Gyorsabban elfárad a szemem, és kevésbé tudok koncentrálni. Ez nincs meg a TFT/LCD monitoroknál a folyamatos kép miatt. Ott bizony kisebb FPS is élvezhetőbb.

2014. dec. 23. 20:50
 6/6 A kérdező kommentje:
hát a moziban azért nem CRT van meg FPS játék :D
2014. dec. 24. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!