Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mondanátok 1990 után készült...

Mondanátok 1990 után készült valóban jó magyar filmeket?

Figyelt kérdés

Mi szerinted mondjuk az 5 (vagy 10 ha tudsz annyit) 1990 után készült legjobb magyar film, tetszési sorrendben. A tanárunk pont arról beszél egy órán, hogy az 1990 utáni magyar filmek sokkal gagyibbak és rosszabbak, mint a rendszerváltás előtt készültek.

Azt mondta a rendszerváltás előtti valóban mély, komoly, jó filmeket addig tudja sorolni, hogy kifogy a két kezén lévő ujjakból, de 1990 utániakat szinte alig tud mondani, amik felérnek a régiekhez. Ez tényleg így van?

2014. dec. 19. 13:41
 1/9 HalkHogen ***** válasza:
Ez tényleg így van. Ötöt? Hirtelen egyet se tudnék mondani...
2014. dec. 19. 15:33
 2/9 HalkHogen ***** válasza:
100%

Pedig még a nyolcvanas években is döbbenetesen jó filmeket csináltunk mi magyarok.

Most azért eszembe jutott 1-2, amik újabbak s nem rosszak:

Moszkva tér

Kontroll

Dehát egyik se egy Körhinta vagy Szegénylegények vagy Édes Anna vagy Bakaruhában vagy Ház a sziklák alatt vagy Ötödik pecsét stb...

2014. dec. 19. 15:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Nagyon jó film szerintem a "Napfény íze" de ennek azt hiszem csak a rendezője magyar, a szereplők nem.

Amúgy a dráma filmek még nem rosszak pl. Kaméleon, Lora, Tabló stb. de persze ezeknek sem olyan mély a mondanivalójuk, annak ellenére nekem tetszettek.

2014. dec. 19. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Torzók, Sorstalanság, Kontroll, Hetedik kör, Isteni műszak - mondjuk ezek, bár az új magyar filmek legnagyobb részét nem láttam.
2014. dec. 19. 17:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Argó

Márciusban jön a 2. része

2014. dec. 19. 17:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Férfiakt, Kaméleon, Kontroll, Az ember tragédiája (2011), Eszter hagyatéka, Intim fejlövés, Szabadság, szerelem

ez nem sorrend, csak néhány film, ami nekem tetszett

2014. dec. 19. 21:18
 7/9 anonim ***** válasza:

és ezzel nem csak a film ipar de a zeneipar is a béka segge alatt van.de ha megnézem nem csak magyar film hanem úgy általába véve én 2000 utánni igazán jó filmeket nem nagyon láttam már persze tisztelet a kivételnek.A 80s évek filmjei és zenéje is szerintem verhetetlen,

a magyar filmekkel az a baj hogy nincs beleölve annyi pénz mindég ugyan azok a karakterek játszanak a filmekbe.pedig amúgy egyébként elég jó történeteket tudunk írni csak nincs jól megvalósítva.bár mondjuk ha kivesszük a franciákat angolokat és németeket spanyolország után magyarország legsikeresebb a filmek terén európában.

2014. dec. 19. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem tudom megmondani, hogy mit keresel, de azt meg tudom mondani, hogy melyik filmek voltak, amik nekem nagyon teszettek és azt, hogy miért.

Budapest, végállomás - No ez tutti megadja a régi hangulatot, amit a filmekben kerehetsz.

Szalontüdő - Mindennapi eset több ezer éve, hogy ez a történet más szerplőkkel, más helyen, más környezetben, de megesik. Ezt talán alapműnek is merem nevezni. (youtube-on legálisan megosztva fennvan)

Made in Hungaria - egy igazi retró/nosztalgia film. Szerintem kiemelkedően sikerült.

Csapd le csacsi - Egy kicsit a korszellem őrzés miatt is tetszett.

Citrom disznó - Valahogy mindig is el tudtam képzelni, hogy ilyen emberi közösségek, mint ami a filmen van, léteznek és bizony képesek így viselkedni.

Sose halunk meg - Valahogy Koltai filmjei bejönnek, nagyon magyarázni nem tudom, jó a hangulata, jó a mondani valója.

Retúr - Nagyon szép költői képeket láttam benne az "életút" metaforára, amik megfogtak.

Simon Mágus - Enyedibe ezzel a filmmel lettem szerelmes. Mondjuk a Dunatévés verzió tetszett a legjobban, de az M1-es, a videókazettás és a mozis is jó volt. nagyjából 10szer néztem meg és mindíg magával ragad. Már az a bevezetés, ahogy a pálya udvarra bemegy a vonat. Egyszerűen van benne valami a filmen túli, valami művészi.

Moszkvatér - Ez is a korszellem miatt tetszik.

Tesó - ez technikailag keltette fel az érdekődésem és a korszellem miatt néztem már meg újra-és-újra.

Fehér tenyér - Motivációs filmnek is megteszi. Az itthon rohadás vs külföldön kolbászos kerítés témakörben mai napig úgy érzem, hogy itthon véresre verik a hátamat a teljesítényért és beleszakadok, a külföldi haverok, meg 10ed annyit dolgoznak 10szer annyi fizuért. Úgyhogy ez erőt ad, hogy itthon is lehet elérni valamit. Ha szenvedéssel is, de lehet.

Eszter hagyatéka - szintén korszellem.

A nyomozó - no ez modern lett, de nagyon benne van a magyar érzés, és a film egy igazán jó nyomozós thriller.

Dobogó kövek - Hát ezt csak annak ajánlom, aki a szatírákat és a börleszket kedveli. De én ezt első alkalommal kétszer megnéztem egymás után.

Varga Katalin balladája - Ez egyszerűen egy erős alkotás, ami top100ban nálam benne van nemzetközi szinten.

2014. dec. 19. 23:00
 9/9 anonim ***** válasza:
+1 Jankovics Marcell - ET-je!
2014. dec. 19. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!