Magyar vonatkozású háborús filmek?
Most fog kijönni egy, már alig várom.
"Drága Elza!"
Rengeteg..
- Először is vannak magyar filmek, de gondolom nem ezekre gondoltál. (De ha mégis: Két félidő a pokolban, Az ötödik pecsét, A tizedes meg a többiek)
- Másodszor ott vannak a Holokauszttal foglalkozó filmek, pl. A napfény íze.
- Harmadszor meg az összes többi :) Pl. Az angol beteg.
Ezekből ami 2. V.h. amit láttam a Tizedes meg a többiek, és az Egy óra múlva itt vagyok -ot láttam. Nagyon jó filmek szerintem és ha még nem láttad akkor érdemes megnézni.
-A Napfény Íze (végigkiséri az egész 20.századi magyar történelmet egy zsidó család szemszögéből)
-A vád (szovjet megszállás)
-Eichmann (egy ideig Budapesten is játszódik+Nyilasok)
-A nagy füzet (II. világháború civil szemszögből)
-A szökés (Rákosi-korszak,Recsk)
-Drága, Elza! (még DVD-re nem adták ki, de jónak néz ki, bár sok negatív kritikát kapott)
-Szabadság, Szerelem (56-os forradalom, egyik legjobb háborús film amit valaha is láttam)
-Nap utcai fiúk (56-os forradalom, egyik leggyengébb film, amit valaha is láttam)
-Walking with the enemy (még senki sem látta itt interneten, de reménykedünk benne, hogy hamarosan láthatjuk, Budapesten játszódó II. világháborús film)
-,,HM Deeserters": csak egy lengyel sráctól hallottam, miszerint egy lengyel-magyar koprodukciós I.VH-s film, magyarokkal és lengyelekkel a főszerepben, de én sehol nem találtam.
Ha csak ilyen megemlítés téren, vagy szereplő szinten, akkor:
-There Be Dragons (a női főszereplő magyar, egyébként spanyol polgárháború)
-Fehér Tigris (tényleg csak egy mondat erejéig volt rólunk szó, de azért ez is ritka)
-Berlin-A fal leomlik (a főszereplő Magyarországra menekül)
-Josef (a főszereplő egy ideig magyarok között van, I.VH, horvát film)
Ismeretterjesztő film, tehát nem mozifilm, de hiánypótló alkotás:
Magyar korridor - Varsó 1944
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!