Mondjatok "kultúr" filmeket, amik nagyon alapok. (? )
Remekművek? Az igen.
Ha mindenképpen Batman, akkor én sokkal inkább a Tim Burton félét ajánlanám, a sötét, de meseszerű világával. Ennek még volt köze a Batman képregényhez.
Szerintem a Nolan és Burton féle Batmam filmeket is nézd meg, aztán jól jársz.
Ha az én véleményemre vagy kíváncsi? Amíg ne láttad a Megáll az időt, addig semmit sem láttál.
Nemzetközi viszonylatban pedig a 12 dühös ember.
5-ös: Én nagyon tisztelem Tim Burton-t, megvan a verseskötete, és majdnem az összes filmjét láttam. Viszont Batmanhez, szerintem nem "jól nyúlt". (Bár a második rész, már csak a latex ruhás Michelle Pfeihfer miatt is kötelező). Batman az a szuperhős, akinek nincs szuperképessége. Nem harapta meg egy radioaktív denevér, nem lő sugarat a szeméből, az egész sztori brutálisan reális. A szülei halála miatti kompenzációból "jót tevő" ember története. Burton egy kétségtelenül sajátos, de irreális világba helyezte a történteket, míg Nolan pont Batman "hétköznapiságát" állította a középpontba, ami megtörtént a Nolan trilógiában, akár megtörténhetne a valóságban is. Ettől lehet azonosulni Batmannel. "Bárki lehet hős...".
Mindenesetre a Schumacher féle Batman filmeket ne nézze meg, aki egy kicsit is jót akar magának, ez biztos. Szégyen, gyalázat, mind a kettő, de a Batman és Robin különösen. :D
Ha félreteszem a személyes véleményemet és csak azt nézem, hogy mi az, ami népszerű sok idő múltán is:
Star Wars 4 5 6
Mátrix 1
Terminátor 1 2
Alien
A Gyűrűk Ura
Ponyvaregény
A Holló 1
és még sok, de most hirtelen ennyi jutott eszembe
persze rengeteg minőségi régi film van, amit csak azért hagyok le a listáról mert pl a Star Wars-szal ellentétben nem tudja megszólítani a fiatalabb generációkat (csak egy szűk réteget) ilyen pl a Száll a kakukk fészkére vagy a Kaszinó, amik egyébként szintén remek filmek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!