Mitől lesz ijesztő egy horror film szerintetek?
Mi az a téma, helyszín, tipikus jelenet, karakter, szituáció, ami szerintetek egy adott horror filmet baromi jesztővé tesz?
Például romos ház, démon, hálószoba, stb.
Egy horror filmet forgatunk és ez a "kérdőív" nagyon sokat segítene! Előre is köszi! :)
Az egyik fontos dolog, hogy bármilyen lény is a főszereplő (vámpír, szellem, stb), az ne legyen elbagatellizálva. Valamiért a filmekben a szereplők túl hamar elfogadják a szörny létezését, és nincs bennük az a bénult félelem, a feszültség. Érezni lehessen rajtuk a tehetetlenséget! Ne az legyen, hogy szembesülnek a zombik létezésével teszemazt, a következő képen meg már állig felfegyverezve tervezik, hogyan vadásszák le őket. Ne a szembenállás, hanem a menekülés legyen az első!Helyszínnek jók a zárt helyek is, de szerintem a nyílt tér legalább olyan félelmetes lehet, ha nem félelmetesebb. Egy romos házban viszonylag beszűkül az a tér, ahonnan veszélyre számíthatsz, de ha teszemazt egy szántóföldön a sötétben botorkál valaki, vagy az erdőben, sose tudhatja, nem egyenesen a halálba megy-e. Kevésbé van mód az elbújásra. Nem tudhatja, nem figyeli-e máris valaki.
Talán feleslegesnek is tűnik, az infó, de a szörny legyen az, ami: egy vámpírnak például legyenek nagy szemfogai. Nemes gondolat, hoyg legyenek minél hasonlatosabbak a köznapi emberhez, és ezáltal hihetőbbek, de szerintem ezt a célt nem érik el, vagy csak ritkán.
Minél komorabb hangulatot kell teremteni: ha meghal valaki, akkor az hasson a szereplőkre, és ne csak valami kis sablonos pityergés képében, hanem igenis nyomja rá a bélyegét a hangulatukra.
A "Megtaláltam Johnny holttestét a szekrényben" valahogy tartalmasabb közlés legyen, mint a "Megtaláltam a nagyi kedvenc vázáját összetörve". Persze ha a nagyi a szörny, az más. Akkor lehet ettől is borzongni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!