Lehet dvd miösségü az avi vagy xvid? (1080p ) Pl ncoron hogy különböztetem meg a jó és a rosszabb miösségü filmeket?
Nem csak, hogy lehet DVD minőségű, de a mai tömörített avi fájlok sok esetben Blu-Ray rip-ek, amik eleve jobb minőségűek mint a DVD formátum.
Valódi 720p vagy 1080p-s HD filmeket általában MKV formátumba tárolják, ezeknek a mérete 720p-s filmek esetében olyan 4-5 giga körül szokott lenni, 1080p-s filmek esetén olyan 10-30 giga között.
ncore-on amúgy rossz minőségben nincs fenn anyag, mert azonnal törlik.
Elég ha avi-kat töltesz le azok átlagban 1-2 gigásak és tökéletes képminőségük van. Én anno beleloholtam magam a HD filmekbe, hogy úristen FULL HD tv most már csak HD anyagokat nézek. Aztán rájöttem, hogy az ágyból már rohadtul nem látom a 102cm-es tv-n, hogy HD vagy sem.
Arról nem is beszélve, hogy 20-30 gigás filmekből 10 darab 200-300 giga, még átlag 1-2gigás aviból 100 darab is csak 100-200 giga :)
Azt viszont tudnod kell, hogy ha számítógépről viszed át a jelet, akkor az adott videokártyának képesnek kell lennie átküldeni a hangot. Elképzelhető, hogy a számítógép csak a képet tudja átküldeni.
Jobb videokártyák képet hangot is tudnak.
Illetve ha a videokártyán nincs HDMI kimenet, hanem mondjuk DVI-ból alakítod át HDMI-re a jelet, akkor a hangot buktad...
A tévéd egyébként lejátssza az MKV-t is innen letöltheted a kézikönyvet, aminek a 100. oldalánál kezdődik a magyar szöveg. Az USB-ről lejátszható videó formátumok a 112. oldalon vannak.
Nem az erősségétől függ, hanem attól, mennyire felszerelt. Ha van rajta HDMI kimenet akkor biztos, hogy kiküldi a hangot is.
Viszont, ha a gépre van hangszóró is kötve, ki kell majd választani a tálcán, a hanegerő beállításoknál, hogy a TV-re küldje a hangot. Azt hiszem a lejátszóeszközöknél találod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!