Nektek tetszett Az Útvesztő c. film?
Ha a "Maze Runner"-re gondolsz Útvesztő alatt akkor igen, tetszett, nekem két megválaszolatlan kérdésem volt a végén:
- Will Poulter mindig negatív gyávákat fog játszani?
- mi lesz ezután?
Pont este néztem meg. Nekem nagyon tetszett pedig nem vártam sokat tőle. Az a gépszörny éppen átment az ízléshatáromon, de na jó volt. Az útvesztő maga nagyon ötletesen és látványosan lett kivitelezve.
Ne reméld a folytatást, szükségtelen. Mert már forgatják is! A rendezője szerencsére marad a posztján és a szereplők is visszatérnek. Amúgy csak azért kapott zöld utat a folytatás mert eszméletlen váratlan siker lett az első. 34 millióból készült 334-et hozott világszerte.
Aki még nem látta a filmet, ne olvassa el, amit leírtam, mert tele van spoilerrel.
Hát nem tudom. Én szerintem túl sokat vártam a filmtől, annyira felkapott volt (véleményem szerint főként Dylan O'Brian miatt), és a sztori eleinte még jó is lehetett volna, de... Tulajdonképpen a film 85%-ban nem történik semmi. Én legalábbis nem izgultam rajta, tele van klisével (tinédzserek bezárása egy területre, magukra utalva a túlélésért, elég Hunger Games hatású, posztapokaliptikus "kiválasztottak" csoportja, a bölcs néger vezető, aki a végén meghal, a pufók kissrác, aki mindenkinek a kedvence lesz, aztán feláldozza magát a főhősért), a lánynak pl. semmi szerepe nincs benne (úgy tudom, a 2. részben már lesz, de így az elsőben semmi értelme nem volt, ráadásul nem emlékszik semmire, nem tudja, kicsoda Thomas, mégis az ölébe veszi a fejét, mikor alszik stb.). Semmit nem tudunk meg a szereplőkről, minden Thomas körül forog. Az egy dolog, hogy senki nem emlékszik a múltjára, de egy kicsit elszakadhatnánk néha ettől a "csak a főhős számít és ő az, aki sose sérül meg, ő az, aki kitalál mindent, ő menti meg a világot" nyálkupactól. A színészek játékán még van mit csiszolni, a karakterek egyoldalúak és nem szerethetők (kivéve a kis dagit, aki eleve szerethetővé lett alakítva). Szóval mindent összevetve én sokallom a (most már) 7-es értékelést, de hát ez nyilván én vagyok. Ízlések és pofonok, nem kell lehurrogni érte, csak elmondtam az én véleményemet is. :)
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!