Thor: ha a jégóriások érintése fagyási sérülést okoz, Odin hogy tudja megfogni a kisbaba Lokit?
A skandináv mitológiában Loki és az óriások is alakváltók. Tehát képesek másnak mutatni magukat, mint amik valójában. Ez a képességük csak akkor veszik el, ha valaki felbosszantja őket és elvesztik az uralmukat maguk felett.
Gondolom a képregényesek ezt lopták a sztoriba és ezért változott meg Loki. (Mert gondolom te a DC-s cuccokról beszélsz.) De ez csak tipp, mert én nem ismerem se a filmeket, se a képregényt.
Mindkettőtöknek köszönöm a választ!
Első: az összes óriás alakváltó? én azt hittem, ez Loki mágikus képességeiből fakad (persze lehet, hogy a mitológia és a Marvel eltérnek...)
Tudnál esetleg valami magyar nyelvű könyvet/oldalt, ami skandináv mitológiával foglalkozik?
Harmadik: aranyos ötlet, de szerintem Odin nem szereti Lokit :( lehet h nagyon Loki pártját fogom, de Odin nekem mindig is olyannak tűnt, amilyennek Loki látja: Thort előnyben részesíti, őt meg csak megtűri, de nem szereti fiaként (főleg a Thor 2-ben rettentő szemét...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!