Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A trónok harca könyvben miért...

A trónok harca könyvben miért ilyen fiatalok a gyerekszereplők?

Figyelt kérdés

úgy értem hogy a sorozatba pl Bran 7 éves,a sorozatba 10,Robb és Jon pedig 14 évesek,és a sorozatba pedig 20-as éveik elején járnak,,Dany is,13 éves a könyvbe,és a sorozatba pedig szintén 20 körül van,és nem csak arról beszélek hogy a színészek idősebbek,hanem hogy a forgatókönyvbe is idősebbnek vannak írva,és itt sokkal jobban tudok pl azonosulni a sorozattal,mert egy 13 éves lány egy egész hadsereget tudna irányítani felelősségteljesen stb?meg Robb is meg Jon is az éjjeli őrséghez megy 14 évesen?csak szerintem túlzás ez?

a sorozatot már láttam és a könyv első kötetének még csak az elején járok,és eddig csak a bemutatásuk volt szinte benne,szóval nem tudom hogy a könyvbe hogy telik az idő,vagy azokat a dolgokat később csinálják idősebben,szóval nem tudom hogy ott mi milyen sorrendben történik és milyen időbeli változások vannak ,tényleg nem tudom,szóval ha most hülyeséget írok akkor javítsatok ki

2014. nov. 8. 15:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nemtom mit értesz az alaatt,h a sorozatban hány évesek, én nem emlékszem rá h említették volna. Ha arra gondolsz,h idősebb színész játsza őket, akk igen, de ők még idősebbek, mint amit írtál, pl. Danyt, Robbot és Jont alakító színészek az 1.évadban kb 24 évesek.

Am gondolom azért fiatalok a könyvekben, mert az ő világukban hamar halnak az emberek, mivel rengeteg háború, éhínség, járvány stb. van, és abban a durva világban úgymond hamarabb felnőnek az emberek. Lassan telik az idő a könyvekben. Az első 299-ben kezdődik, az 5. könyvben pedig 300 van, tehát 2 év sem telt el :D

2014. nov. 8. 15:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Az, hogy a koruk mennyi, meg az, hogy mennyire érettek két teljesen különböző dolog.

Dany, Robb és Jon a maguk éveivel pl. már egyáltalán nem számítanak gyereknek abban a világban.

2014. nov. 8. 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert ez a történet tulajdonképpen teljes egészében leképezhető a mi történelmi középkorunkra. Persze mágia meg sárkányok meg zombik nélkül.

És mi volt a középkorban? Törit gondolom tanult mindenki.

Ha valaki megérte az 50-et az már nagyon nagy szó volt. A lányokat alapból 13/14/15 éves koruktól már próbálták férjhez adni és a férj is legtöbb esetben is ilyen 16/17/18 körül lehetett.

Hogy erre miért volt szükség? A rövid élettartam miatt. A nők ugye nem is nagyon tanultak, nem dolgoztak, arra lettek nevelve, hogy szüljenek meg jó feleségek legyenek és erre tulajdonképpen tizenéves koruktól már alkalmasak is voltak.

Ilyen idős korban majdhogynem felnőttnek számítottak az emberek. Nekem is furi volt olvasni, hogy mi mindent csináltak a szereplők ilyen fiatalon, de ez a történelemben sem volt másként.

Na azt egyébként én is túlzásnak tartom, hogy egy 13 éves lány ilyen sok mindent elér, de ha középkori viszonyokat figyelembe vesszük, akkor mindjárt emészthetőbb. Meg hogy Robb és Jon 14 évesen már keményen csatáznak, szintén a középkorra affektál, ahol ez ha nem is volt mindennapos, nagyon gyakori volt, hogy ilyen fiatalon ilyen tettre készek voltak a fiúk.

Arról meg ugye ne is beszéljünk, hogy a középkorban olyan, hogy gyerekkor, tulajdonképpen nem is létezett. Aprócska felnőttek voltak csupán, akiket gyenge fizikumuk miatt és kevéske tudásuk miatt bántak velük másként.

2014. dec. 12. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!