A Trónok harcába és a Tűz és jég dalába sok különbség van?
Ahogy nekem rémlik, a háttértörténeteken nem változtattak. Nem is lett volna sok értelme. Szóval ezek stimmelnek.
De pl. bizonyos családokat eléggé leredukáltak. Pl. Tyrelleknél nincs ott Mace Tyrell felesége, Alerie Hightower és a két idősebb fiukat is kivágták, Willast és Garlant. A sorozatban csak Marg és Loras van.
Willas viszont azért lenne érdekes, mert ugyanúgy nyomorék, mint Bran, tehát nem tud járni. Egy lovagi tornán sebesítette meg Oberyn Martell és ezért a két család között eléggé nagy a feszültség. Mondjuk a sorozatban a Tyrellek meg a Martellek teljesen semlegesek egymással.
Aztán a Martellek. Őket szintén nagyon megvagdosták. Doran Martell három gyereke közül eddig csak Trystane van bejelentve. (Viszont ezt inkább nem fejtem ki, mert az spoileres lenne.)
És még a Greyjoyokat érte ilyen áldás. Balon testvérei: Euron, Victarion és Aeron szintén nincsenek sehol. Pedig elvileg ők is kellenének...de eddig semmi. És úgy tünik el lesznek hanyagolva. De ez is még a jövő zenéje.
És végül a Lannisterek. Tywin testvérei, bár már láttuk az egyiket, szintén hanyagolva vannak. Főleg Kevan Lannister hiányzik...de elvielg az 5. évadban már szerepel.
Aztán vannak apróságok:
-Brienne és Arya soha nem találkoznak
-Stannis nem megy Braavosba, Braavos megy el hozzá
-Sansa nem fedi fel az identitását
-Tyrion durvábban válik el Jaimetől, pl. elárulja neki azt is, hogy Cersei megcsalja őt folyamatosan
-Daariónak kék haja és szakálla van
-Jorah-t Barristen buktatja le a kémkedéssel, a könyvekben itt még nem is hallanak Danyről
-a sárkányokat a könyvekben egyáltalán nem veszik komolyan, csak a tengerészek meséinek hiszik őket
stb.
1: vmelyik Tyrell fiút említették a sorozatban miután leverták Stannist, sztem Willast.
Kérdésre válaszolva (lehet írták már előttem válaszolók is) nagyon sok hasonlóság van.
Nagyon levan rövidítve a sorozat. De írhattad volna,h számodra mi a spoiler, mert így nem tudjuk,h elkezdted-e már a könyveket/sorozatot vagy egyáltalán nem :D
Minden visszaemlékezés hiányzik. Nagyon sok történet, karakter, jóslat nincs benne. Sokak szerepe össze van vonva, stb.
Pl.:
Egyelőre úgy tűnik,hogy a Greyjoyok, Griffék és Arianne Martell is kimaradnak a sorozatból, holott fontos szerepük van.
Egy ponton összevonták Tywin Lannister és Roose Bolton történetszálát,így kimaradt az is mikor Roose az oldalára állítja a Freyeket Robb Stark ellen.
Teljesen kihagyták,hogy Theon Greyjoy hogyan ismerte meg Ramsey Snowt, és Theon kapta meg Ramsey történetének egy részét.
Az Arya Stark-Véreb és Brienne-Pod párosok más történetet kaptak.
Stannis Baratheonból kb. egy faaszkalapot csináltak :D
Nincsenek benne a pletykák arról,hogy kik Jon Snow szülei.
stb stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!