Mit gondoltok a Shutter Island ( Vihar Sziget) végéről?
Én nagyon sokáig úgy véltem, hogy Leonardo Di Caprio normális és ők csak átverték és fogságba ejtették a szigeten, hogy megölhessék. Ezt azért hittem, hisz találkozik a nővel a barlangba.
De most, hogy újra (kb 10edjére) megnéztem, az a véleményem, hogy mégis csak őrült volt. Ezt arra alapozom, hogy a végn ugyebár Chuckot a társának szólítja és azt mondja neki, hogy nem fogják őket elkapni. Mire Chuck a "társa"/orvosa oda int az igazgatónak, hogy nem javult az állapota. Aztán Leonardo megkérdezi a társát "Which is worse, live as a monster or die as a good man" amivel egyértelműen bebizonyította, hogy mégsem őrült (ekkor látszódik is az orvosa/társa/chuck arcán, hogy meglepődik) de addigra már Leonardo feláll és átadja magát. És véleményem szerint azzal a mondattal, hogy "live as a monster or dia as a good man" arra utalt, hogy miután megtudta, hogy mit tett nincs miért élnie tovább, hisz addogra már egy szörnyeteggé vált mivel rájött, hogy mit csinált a multban. És inkább azt választja, hogy meghal mint egy jó ember.
Tudom, hogy vannak benne hibák például, hogy látta a nőt a barlangban avagy miért viszik a film végén a toronyba ha elvileg ott nem is csinálnak agyi beavatkozásokat.
Nagyon érdekelne, hogy ti, hogy értelmeztétek a filmet.
Szerencsére sikerült elfelejtenem ezt a filmet. Arra emlékszem, hogy számomra egyértelmű volt, hogy skizofrén volt, és minden a gonosz nácik miatt volt. Vagy valami ilyesmi.
Ostoba, buta, gagyi tucatfilm. Milliószor láttunk hasonlót, nem értem a hype-ot.
Nekem pont nem egy tucat filmnek tűnik, de ha te így véled akkor jó neked. Amúgy meg tdomásom szerint eggyáltalán nem volt/van hype-olva.
Amúgy a Wolf of Wall Street az nekem se tetszet annyira, de az Inception és a Great Gatsby az nagyon jó volt. Mindkettőnek kifehezetten a vége tetszett. A Great Gatsby-ben amikor azt hiszi, hogy a csaj hívja így boldogan hal meg aztán kiderül, hogy nem. Az Inception-ben meg az, hogy vajon eldől e a búgócsiga.
Én egyszerűen imádom Leonardo DiCaprio munkásságát, ha legjobb szinésze díjat nem is egy életmű oscar-t azért odaadnék neki, azt nagyon megérdemelné (szerintem).
De, a minőségéhez képest hype-olva van/volt.
Igazad lehet, nem láttunk még egy rakás elmegyógyintézetben játszódó filmet, a skizofrén főszereplő csavar filmtörténet egyik legnagyobb újítása, a végén a nácikat előszedni meg egyszerűen briliáns húzás volt.
Szóval a forgatókönyv pocsék.
DiCaprio középszerű, mint szinte mindig. Ben Kingsely szerepe nem volt rossz, és örültem, hogy újra láthatom a vásznon.
Ami pozitív, az a rendezés volt. Az utóbbi 15-20 évben Scosesse-nek nem nagyon sikerült a nevéhez méltó filmet kiadnia a kezei közül, ehhez képest ebben a filmben sikerült teremtenie egy igen hatásos és nyomasztó atmoszférát. De sajnos az ócska forgatókönyv miatt a film így is bukásra volt ítélve, legalábbis nálam.
Azzal zárnám le a dolgot, hogy nem, nem nekem jó, hanem neked, annyira boldog lennék, ha mindenféle gagyi filmet feltétel nélkül tudnék szeretni.
A kérdezőnek: nálam a hegyes jelentnél vált egyértelművé (ott lett túlzottan is szürreális az egész, a náci vonallal stb.), hogy DiCaprio karaktere egy képzelt világban tengeti napjait. A vége számomra már csak az ok-okozati lánc utolsó darabjainak felfedése volt.
7-es válaszolónak: DiCaprio sok minden, csak középszerű nem. Ami miatt még nem kapta meg a legnagyobb díjakat, az éppen a maximalizmusa miatt van. Már a filmjeinek elején lehet érezni, hogy a szoborért hajt, nem feltétlenül a közönségért. S utóbbi miatt néha túljátssza a szerepét, és "Oszkár bácsi nem gyün"...
Nem igazán érdekel, hogy ki milyen díjakat kap, az Oscar különösen nem.
Akkor viszont te is azt mondod, hogy mivel túl játssza, nem feltétlenül hiteles, tehát nem kiváló: így tehát helyes a középszerű jelző.
Amúgy nincs semmi bajom DiCaprio-val, valóban egy lelkiismeretes színész, de nem az a zsigeri tehetség, akinek a média megpróbálja beállítani. Jóval nagyobb zseniket láthatunk csak az ő korosztályából is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!