A végzet ereklyéi - Csontváros nagyban külömbözik a könyvtől. és ha akkor miben?
A könyveket ajánlom.
A film nem valami könyvhű, nagyon sokmindent megváltoztattak benne, némely karakter még jellemvonásaiban is különbözik. Nem igazán szeretnék komplett jeleneteket megemlíteni, de azért valami kis támpontot adnom kell, hogy szavahihető legyek:
Valahogy a filmben Claryt folyton csak nyafogni látjuk, a könyvben abszolúte nem ilyen. Valentine-ból meg egy bőrruhás izgő-mozgó, rocker kinézetű valamit csináltak.
Persze vannak benne a könyvből szépen átragadott kifejezések, például az a rész, amikor Clary szülinapján az üvegház-jelenet után Simon meglátja, hogy Jace és Clary csókolóznak. Jace vicces, szarkasztikus megjegyzéseit szépen átragadták, de ott tűnt fel már nagyon sokadszorra, hogy a színészek többsége nem nyújt valami jó alakítást. Míg olvasás közben hangosan nevettem a fölényességén, a filmben inkább elkeserítő volt és szomorú. Azért az irónia és az önirónia nem egyenlő a szenvedéssel. Simon karaktere megintcsak teljesen más. Míg a könyvben imádtam a jeleneteit, a filmben idegesített.
Ja, és amikor Magnus bulijában voltak Simon patkánnyá változott, mert ivott egy italból, és a vámpírok nem tudták, hogy ő valójában egy ember, azért is vitték el. Máskülönben törvényt szegtek volna.
Ja, és ha már Magnusnál tartunk: Szerintem jóval kevesebb hangsúlyt kapott a karaktere a filmben, mint a könyvekben.
Remélem kimerítő tájékoztató volt, de a lényeg: Inkább olvasd el! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!