Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Aki látta már a Mártírok című...

Aki látta már a Mártírok című filmet, leírná nagyon részletesen a tartalmát?

Figyelt kérdés
már olvastam ilyen 2-3 mondatos rövidített tartalmat,de kicsit részletesebben érdekelne:) csak azt ne írjátok, hogy nézzem meg,mert nem merem...sok horrort láttam már,de ez nagyon durvának tűnik és nem vagyok benne biztos,hogy fel tudnám dolgozni...olvastam olyat,hogy valaki fél évig a hatása alatt volt,úgyhogy ezért inkább csak elolvasnám itt részletesen:)

2014. aug. 19. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:
90%

Egy össze-vissza vert, sebzett rövid hajú kislány kiszabadul egy nagy gyárépület szerűségbél, alig tud futni a sebeitől.

Miután megszökött egy árvaházhoz kerül, ahol egy másik lánnyal összebarátkozik. A megszökött kislány hall és lát bizonyos dolgokat, ezért vagdossa magát, a barátnője próbál segíteni rajta.

Egy pizsis lány sikoltozva rohan le lépcsőn, könyörög az életéért. Végül kiderül, hogy csak a fiú tesója üldözi. Reggel van, a család reggelizik, idilli a hangulat azt leszámítva, hogy az anyuka egy döglött egeret hoz a lakásba, a rágcsáló eltömítette az egyik csövet, a gyerekek röhögnek és fújolnak az állatra. A szülők szapulják a fiút, hogy tanuljon rendesen, reggeliznek. Csöngetnek. Ahogy a férj ajtót nyit egy kapucnis nő lelövi egy nagy puskával, csupa vér lesz minden, a gyerekek sikoltoznak lelövik az anyát is, a lányt, és a fiút is (már nem emlékszem milyen sorrendben, de a fiú könyörög az életéért, a nő azt mondja ő is biztos olyan mint a szülei, amikor az ember azt hinné már nem lövi le, akkor lelövi). A lány ezután megint hallucinál, de most már látjuk is azt a "valamit". Nem emlékszem teljesen pontosan a lényre, az biztos, hogy emberi kinézete volt, nem volt ruhája, mocskos volt és meg akarta ölni a kapucnis lányt. A lány nagyon fél tőle, a házban lejátszanak egy kis macska-egér játékot, nem tudom, hogy tűnik el az a lény, de az biztos, hogy a lány azt hiszi, hogy ez a lény, pontosabban ez mocsok, feltehetően lány, azért üldözi, mert amikor a kapucnis lány megszökött arról a helyről látott egy másik lányt, akit szintén ott tartottak, leláncolva, szörnyen tartották mindkettőjüket. Szóval a lányt üldözte a lelkiismerete, mert nem segített azon a lányon. Ezt a négyfős családod meg azért nyírta ki, mert úgy gondolja a szülők őt bántalmazták (azt hiszem egy újságban találta meg őket, és felkereste a házukat).

Megjelen a régi barátnő, mindketten elég zaklatottak, de azért segít a barátnőjének eltakarítani a holttesteket. Amikor az anyához érnek, hirtelen felébred és könyörög az életéért, megölik. A takarítás közben a gyilkos lány összeomlik, erre a barátnő próbálja megvigasztalni, majdnem lesmárolja (nyilván leszbikus és számára nem csak egy barát). Megint elő jön a lény, a gyilkos csaj teljesen kiborul és nekirohan egy üvegfalnak ami a kertre nézett, kitört az üveg, a lány meghal, a barátnője a zuhogó esőben gyászolja. Őt is eltemeti. Estére ott marad, reggel felhívj az anyját, rossz a kapcsolatuk. A lány hangokat hall, talál egy titkos ajtót, ami a föld alá vezet, kinyit egy nagy erős, masszív csapóajtót, leereszti a nyíláshoz rögzített létrát, így le tudott ereszkedni. Lent talál egy lányt, meztelen és a fején van egy vaspánt ami a fejéhez van szögezve, szó szerint, nem lát a vaspánttól, szintén tele van sebekkel. A lány felviszi a felszín fölé, a megkínzott lány alig van magánál, nem épelméjű. A leszbi lány beülteti egy kádba, lemossa. Egy csavarhúzóval leszedi a lány fejérő a fémpántot, ami persze baromira fáj, hiszen a fejéhez van rögzítve. A beteg lány valahogy "elszabadul" a fejét erősen a falhoz dörzsöli és veri keres egy kést és vízszintesen elkezdi vágni az alkarját (gyakorlatilag gyalulja).

Színre lép egy "osztag" szerűség. Pár ember, kívülről teljesen normálisnak látszanak. Már nem tudom, hogy hogyan de a lány megint lekerül a föld alatti bunker szerűséghez, a falak tiszta fémből vannak, elég titokzatos. Az emberek főnöke egy 50-60 éves nő, a lányt megbilincselik és leültetik egy kis asztalhoz, beszél a nővel. Itt jön a lényeg!

Ezek az emberek gyakorlatilag mártírokat csinálnak az emberekből. Az embereket (leginkább nőket) kínozzák, verik, mentális és fizikai megpróbáltatásokon teszik alá, így amikor már majdnem meghalnak, félholtan amolyan látomásuk van a túlvilágról. A nő mutat fotókat, emberekről az utolsó perceikről. Elmondja, hogy kísérleteznek, a céljuk, hogy megtudják, hogy milyen a túlvilág.

A lányt leviszik abba a bunker szerűségbe, leláncolva tartják, megverik minden nap kap kaját de csak valami undorító pépesített főzeléket. Lenyírják a haját, egész nap egy sötét szobában van. A végén egy az egyben megnyúzzák és belerakják egy amolyan üvegkoporsóba (persze nem az, valami tál szerűség, nincs teteje), amiben víz van és abba rakják bele. Szólnak a nőnek, hogy már valamit mondott a lány.

Csomó luxus kocsi érkezik ugyanahhoz a házhoz, fogadják a vendégeket, azt mondják nekik, hogy hamarosan megtudják az igazságot.

Eközben a nő (aki már beszélt a lányról és mindent tud) egy fürdőszobában mossa le a sminkjét, szedi le a műszempilláját. Az ajtóhoz megy egy szintén 50-60 éves férfi. Beszélnek, a következő párbeszéd zajlik le közöttük: (nagyjából)

- Van odaát valami?

- Hát persze.

- Tiszta volt?

- Kristály tiszta.

- Körül írta?

- Minden világos mint a nap, Etienne.

- Köszönöm Kisasszony. (a nő van vagy 60)

- Etienne!

- Kisasszony?

- Ön eltudja képzelni, hogy mi van a halál után?

- Jól van Kisasszony?

- Eltudja képzelni?

- Nem, Kisasszony, én...

- Kételkedjen, Etienne.

És akkor végez magával egy pisztollyal.

Ha nem egészen pontos bocsi, évekkel ezelőtt láttam a filmet, nagyon tetszett, egyik kedvenc filmem, de még régen láttam, na :)

2014. aug. 23. 20:14
 2/2 anonim ***** válasza:
79%
Basszus :D bocsi, ha túl hosszúra sikeredett, nem gondoltam volna, hogy ennyit írtam.
2014. aug. 23. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!