Maidevrán szultána kije Szulejmánnak? Felesége vagy csak a (trónörökös ) fiának az anyja?
Figyelt kérdés
Ő hogyan lett Szulejmán hozzátartozója? Szabad előkelő nő volt és Szulejmán feleségül vette?
Valahol azt olvastam, hogy csak Hürrem volt a felesége. De akkor nem értem. Az akkori szokások szerint hogy lehetett gyerekük, ha nem voltak házasok és Maidevrán háremhölgy sem volt?
2014. aug. 14. 16:55
21/23 anonim válasza:
utolso, a 17. válaszban minden info benne van. a filmben nem tudom hogy lesz, de ugy emlékszem amikor Hürrem meghalat akkor még ő is élt. hogy a sorozatban hogy volt nem emlékszem pontosan
22/23 anonim válasza:
Mustafa herceg 1553-ban meghal vagyis megöletik.
Hürrem szultána 1558-ben betegség következtében hal meg.
Szulejmán szultán 1566-ban Szigetvárnál hal meg.
Mahidevran szultána 1581-ben hal meg. A fia Mustafa halála után a szultán száműzi a palotából, ahová II. Szelim könyörületessége következtében 1566-ban Szulejmán halála után térhet vissza.
23/23 anonim válasza:
II. Szelim nem engedi vissza Mahidevran-t a palotában. Egy kevés pénzt adományoz neki, de szegénysorban hal meg Mahidevran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!