Mi a véleményetek a Szövetség az ördöggel c. filmről?
Mivel igaz történetet dolgoz fel rendkívül szomorú, az egyik legbrutálisabb népirtást követték el Ruandában, úgy hogy senki se avatkozott közbe (közel 1 millió embert öltek meg bozótvágóval, a legtöbb gyilkosságot a saját szomszédiak követték el) felállítottak az ország több pontján ellenőrző pontokat és akikről kiderült hogy tuszik azokat kivégezték, vagy halálos sebet ejtettek rajtuk. Ezenkívül mindenhol razziákat tartottak országszerte. Mindeközben rádión keresztül ment a gyűlöletbeszéd és a tuszik kivégzésére szólították fel a hutukat, aki nem volt hajlandó részt venni az öldöklésben azt szintén legyilkolták. A belga ENSZ békefenntartókat is akik vigyáztak az elnökre lefegyverezték majd kegyetlenül meggyilkolták.
Persze nem árt tudni a filmhez némi háttérismeretet a hutukról és a tuszikról. Nekem személy szerint tetszett a film, sok kifogásolni valóm nincsen.
Szörnyű és szomorú hogy még mindig itt tart az emberiség mind a mai napig...
Van benne némi csúsztatás, az igazán brutális részek - érthetően, kegyeleti okokból nem kerültek megjelenítésre. Amit én hiányoltam az az egész balhé VÉGE. A dolog kimenetele, ahogyan pont került a végére, mert arról mélységesen hallgat mindenki. Csak az a kb. 3 hónap van benne minden erről szóló filmben. A július végi események nem. Én csupán családon belüli érintettség okán tudom. 2 hét. Az tényleg nem a Pintér féle két hét volt, de rendet raktak - nagyjából. Mivel fény derült, ilyen-olyan szivárogtatások miatt arra, hogy ki, kik szállítottak fegyvereket a kormányerőknek, köszönhetően az újságíróknak, így kénytelenek voltak lépni. Természetesen nem a saját hadseregüket küldték a franciák, hanem a mindenre bevethető, feláldozható "független" zsoldosaikat.
Két hét. Nem volt több tízezres létszám, csak határozott fellépés. Kijárási tilalom, fegyverek begyűjtése, módszeres házkutatás, keresett személyek felkutatása, élve leszállítása, polgárok védelme, menekülttáborok és demarkációs vonal hatékony védelme, hullák elszállításának és hatékony fertőtlenítésnek megszervezése. Lehetővé tették az ideiglenes kórházak üzemelését, a Vöröskereszt munkáját. És igen, ennek is voltak áldozatai. Akik nem tettek le a gyilkolásról, akik rájuk támadtak, akár csak támadólag léptek fel, azokat rögtön likvidálták. Milyen érdekes, egyetlen sérülés, egyetlen áldozat nélkül. Talán ha a belga balf.szok is így léptek volna fel, akkor meg sem történik ez az egész. Nem fegyvertelen áldozati bárányokat kellett volna odaküldeni. Családtagom elmondása szerint az első napokban voltak áldozatok a helyiek közül. Próbáltak velük is erősködni. De hamar megtanulták, hogy a maradjanak a házaikban az szó szerint ezt jelenti, aki tesz egy rossz mozdulatot, az valószínűleg meghal. Azután nem erősködtek. De sajnos tizenéves kölykök is gépfegyverrel mászkáltak, bepiálva, és sajnos áldozatai lettek a "rendnek", mert ők azt hitték, hogy ezek a fickók is csak olyanok mint az UN katonái. Mentek a levesbe.
Hogy a franciák miért hittek ebben a módszerben? Passz. Talán mert '89-ben Gabonban működött, vagy lehet, hogy ők így szokták. Nem akartam tudni a részleteket, mert már így is többet kaptam belőle, mint amit valaha is tudni akartam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!