A Xenomorph-okkal (Alien-ekkel) kapcsolatban volna pár kérdésem. (? )
Amíg meg nem jelent a Prometheus című film, addig nekem követhető volt az egész nyavalya. Engem a Xenomorphok pontos eredete érdekel. Prometheus előtt úgy volt, hogy az Alienek egy rendes faj és a Predatorok már évezredek óta tenyésztik őket, hogy vadászhassanak rájuk. Aztán még voltak a magas űrlények, az Space Jockey-ek, akik közül az egyik az LV-426-on volt egy lezuhant űrhajóban, kirobbant mellkassal stb... Tehát eddig nekem teljesen tiszta volt az egész, adott egy parazita faj, a Xenomorph, ami gazdatestként használja más fajok egyedeit a szaporodáshoz. A Predatorok tenyésztik őket, először ők hozták a Földre. Utána a Földön minden rendben volt. Rá pár-száz évvel később jönnek az Alien filmek cselekménye. De a Prometheus ezt az egészet "megerőszakolja". Ezek szerint a Space Jockey (vagy Engineer) teremtette az intelligens embert és a Xenomorph egy biofegyver következtében jön létre. A Prometheus eseményei az LV-223-on játszódnak. Na itt jönnek a kérdéseim:
- A Xenomorph hogy kerül a Predatorokhoz, ha a biofegyvert tartalmazó "vázák" az Engineerek egyik űrhajóján volt?
- Az LV-426-on lezuhant űrhajó esetleg egy menekült lenne az LV-223-ról?
Tudom, ezek a filmek alapján nem egyértelműen megválaszolható kérdések, de ha valaki tud valamit, az kérem írja le ide
Szerintem a cucc a Prometheus végén xenomorph kezdemény, de ez majd 2016-ban kiderül a Prometheus 2-ből.
Amúgy, ha Ridley Scott szerint így lettek a xenok, akkor azt el kéne fogadni, mert elvileg ő teremtette ezt az univerzumot, a többi film/regény/képregény, csak össze-vissza kontárkodás, belenyúlkálás a "mester" munkájába (bár ez őt nem úgy néz ki, mintha izgatná), amit most újra elővett, így az egész Alien cucc egy nagy káosz és tele van ellentmondásokkal. Bár ez csak az én véleményem.
Tiszteletben tartom a véleményedet, mert neked nem jöttek be a képregények/könyvek. Én nekem pont tetszenek, a kisebb hibáik ellenére is. Elismerem vannak ellentmondások, de ezeket könnyen el lehet simítani, kikövetkeztetni (kivéve a két Hish-es könyvet, azt egyáltalán nem).
Ridley mondhat akármit, nem az ő tulajdona a franchise, hanem a Foxé. Ráadásul sokáig úgy, volt, hogy figyelmen kívül hagyja az AvP szálat, erre ő maga felügyelte az AvP: Fire and Stone munkálatait.
Az, hogy a könyvek, képregények stb. fan fiction, az erős túlzás, ráadásul rengeteg dolgot pont az Expanded Universe műveiből lehet megtudni, például a W-Y honnan tudta, hogy az LV-426-on lesz egy űrutas roncs, vagy, hogy az a roncs honnan is indult el anno.
Az új filmek kapcsán: én az új predi filmet várom, az Alien: Covenant nem hoz lázba, csak remélem, hogy nem okoz gigászi ellentmondást. Az Alien 5, ami parkolópályán van meg remélhetőleg soha nem készül el a mostani felállás szerint. Mármint törölné a 3. és 4. film, no meg az EU gigászi részét, nem értem miért nem lehet egy olyan filmet csinálni, ami nem Ripleyékről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!