Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Xenomorph-okkal (Alien-ekkel...

A Xenomorph-okkal (Alien-ekkel) kapcsolatban volna pár kérdésem. (? )

Figyelt kérdés

Amíg meg nem jelent a Prometheus című film, addig nekem követhető volt az egész nyavalya. Engem a Xenomorphok pontos eredete érdekel. Prometheus előtt úgy volt, hogy az Alienek egy rendes faj és a Predatorok már évezredek óta tenyésztik őket, hogy vadászhassanak rájuk. Aztán még voltak a magas űrlények, az Space Jockey-ek, akik közül az egyik az LV-426-on volt egy lezuhant űrhajóban, kirobbant mellkassal stb... Tehát eddig nekem teljesen tiszta volt az egész, adott egy parazita faj, a Xenomorph, ami gazdatestként használja más fajok egyedeit a szaporodáshoz. A Predatorok tenyésztik őket, először ők hozták a Földre. Utána a Földön minden rendben volt. Rá pár-száz évvel később jönnek az Alien filmek cselekménye. De a Prometheus ezt az egészet "megerőszakolja". Ezek szerint a Space Jockey (vagy Engineer) teremtette az intelligens embert és a Xenomorph egy biofegyver következtében jön létre. A Prometheus eseményei az LV-223-on játszódnak. Na itt jönnek a kérdéseim:

- A Xenomorph hogy kerül a Predatorokhoz, ha a biofegyvert tartalmazó "vázák" az Engineerek egyik űrhajóján volt?

- Az LV-426-on lezuhant űrhajó esetleg egy menekült lenne az LV-223-ról?

Tudom, ezek a filmek alapján nem egyértelműen megválaszolható kérdések, de ha valaki tud valamit, az kérem írja le ide

2014. júl. 20. 16:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon lent van 3 kép. Ott jól látszódik a Mérnök és a Pilóta közt a különbségek.

[link]

2014. júl. 24. 00:43
 12/19 A kérdező kommentje:
értem, és elfogadom. de én arra gondoltam, amit a belinkelt cikk tökéletesen kifejt: a könyvek/képregények univerzuma merőben eltér a filmek univerzumától. mivel könyvek után megjelent filmek nem azon alapulnak, ezért egy másik univerzumot alkotnak. és én nem arra az univerzumra vagyok kíváncsi amiben a pilóták hatalmas lebegő ormányos teremtmények, hanem arra amiben fehér bőrű fekete szemű emberszerű lények.
2014. júl. 24. 16:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a cucc a Prometheus végén xenomorph kezdemény, de ez majd 2016-ban kiderül a Prometheus 2-ből.

Amúgy, ha Ridley Scott szerint így lettek a xenok, akkor azt el kéne fogadni, mert elvileg ő teremtette ezt az univerzumot, a többi film/regény/képregény, csak össze-vissza kontárkodás, belenyúlkálás a "mester" munkájába (bár ez őt nem úgy néz ki, mintha izgatná), amit most újra elővett, így az egész Alien cucc egy nagy káosz és tele van ellentmondásokkal. Bár ez csak az én véleményem.

2015. ápr. 2. 14:05
 14/19 anonim ***** válasza:

Tiszteletben tartom a véleményedet, mert neked nem jöttek be a képregények/könyvek. Én nekem pont tetszenek, a kisebb hibáik ellenére is. Elismerem vannak ellentmondások, de ezeket könnyen el lehet simítani, kikövetkeztetni (kivéve a két Hish-es könyvet, azt egyáltalán nem).

Ridley mondhat akármit, nem az ő tulajdona a franchise, hanem a Foxé. Ráadásul sokáig úgy, volt, hogy figyelmen kívül hagyja az AvP szálat, erre ő maga felügyelte az AvP: Fire and Stone munkálatait.

2015. okt. 5. 15:54
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
Az összes könyv stb stb FANFICTION ÉS NEM A CANON RÉSZE. Ergó feles arra támadzkodni. Jövőre jön ki az AlieN:Convenant című film,ami a Prometheus konkrét folytatása,cél pedig a Paradise nevű bolygó (valszeg a Mérnökök szülőhazája) . Ott fog valszeg kiderülni,hogy mi is a valódi kapcsolat a Xenok és a Mérnökök között.
2016. okt. 14. 21:50
 16/19 A kérdező kommentje:
Na, itt is régen jártam... 2 év, mi :D nagyon várom már a filmet, esetleg tudtok róla, hogy meg lesz-e valósítva a blade runner x alien univerzum? hamarosan kijön a b.r 2, most meg ez is, és valahol olvastam, hogy lehetséges egy ilyen párhuzam. a prometheus bluray kiadásán azt hiszem volt egy kis plusz szösszenet arról, hogy tyrell és az öreg weyland ismerősök voltak, vagy valami
2016. okt. 23. 20:25
 17/19 A kérdező kommentje:
(mármint a kérdés 2 éves lol)
2016. okt. 23. 20:26
 18/19 anonim ***** válasza:

Az, hogy a könyvek, képregények stb. fan fiction, az erős túlzás, ráadásul rengeteg dolgot pont az Expanded Universe műveiből lehet megtudni, például a W-Y honnan tudta, hogy az LV-426-on lesz egy űrutas roncs, vagy, hogy az a roncs honnan is indult el anno.

Az új filmek kapcsán: én az új predi filmet várom, az Alien: Covenant nem hoz lázba, csak remélem, hogy nem okoz gigászi ellentmondást. Az Alien 5, ami parkolópályán van meg remélhetőleg soha nem készül el a mostani felállás szerint. Mármint törölné a 3. és 4. film, no meg az EU gigászi részét, nem értem miért nem lehet egy olyan filmet csinálni, ami nem Ripleyékről szól.

2016. nov. 11. 22:47
 19/19 anonim válasza:
Szerintem a teremtők (a magas lények akik teremtették az embereket is) valószínűleg egy nagyon fejlett faj akik képesek életet létrehozni. A saját DNSükel teremtették az embereket (és talán a Predatorokat is) Na most, alienek léteztek már a Prometeus elött is, és talán a teremtők használták az Alieneket a Predatorok ellen, de a Predatorok túl erősek ellenük így ők szinte csak egyfajta kihívásként tekintenek rájuk és a katonáik kiképzésére használják őket. Persze az is lehet hogy a teremtőknek pont az volt a célja hogy megnézzék hogy a Predatorok vagy az Alienek az erősebbek vagy még azt is eltudom képzelni hogy a Predatorok csak úgy ahogy az emberek is csak véletlenül találtak rá az Alienekre és a teremtők nem is tudják hogy a Predatorok már évszázadok óta vadásznak a teremtmésnyeikre. Remélem választ kaptál a kérdésedre, persze itt teljesen konkrét válasz nincs, mert ez egy kitalált történet így hát bármi lehetséges. Ajánlom figyelmedbe a Alien Theory youtube csatornát, sok mindenre választ ad! :D
2017. jan. 29. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!