Van olyan anime, ami inkább az érettebb korosztálynak van kitalálva?
én mostanra inkább mozifilmeket nézek azokból vannak remekművek pl.:
ghost in the shell, akira, szentjánosbogarak sírja, perfect blue. vadon hercegnője is elég jó még idősebbeknek is, cowboy bepop: the movie is jó
Hát persze, hogy vannak érettebb korosztálynak való művek is:)
Csak hogy párat említsek:
-Code Geass [link]
-Death Note [link]
-Wolf's rain [link]
-Casshern Sins [link]
-LoGH [link]
-663114 [link] Ez nem az a tipikus anime, de nagyon ajánlom, egyik kedvencem. Mély, elgondolkodtató. Az ismertetőjét mellesleg én írtam :)
-Aru Tabibito no Nikki [link] Ez sem egy átlagos anime. Főként akkor ajánlom, ha kedveled a szürrealista ábrázolásmódot, de akkor nagyon:)
-Tsumiki no Ie [link] Ez az egyik kedvencem, a finom szimbolikája, a kép és a zene összhangja, s a mögöttes tartalom lenyűgözött.Must see.
-Asura [link] Ez egy movie. Kegyetlen, groteszk, véres pszichológiai terror. Zseniális.
-Berserk [link] Tény, nem egy mai darab, de ez egy olyan "alap" anime, ami hozzátartozik az animés alapműveltséghez. És nem csak ezért ajánlom, hanem mert brutális, tragikus és -a fantasy elemeket leszámítva- realisztikus.
- Jinrui wa Suitai Shimashita [link] Ez egy kőkemény társadalomkritika retinaégető színvilággal, öngyilkos pirítósokkal és ijesztő tündérekkel. Must see#2
-Level E [link] Intelligens humor. Ritka kincs.
-Muybridge no Ito [link] 3 Eadweard Muybridge életéről szóló "művészfilmanime". Nagyon tudom ajánlani. (És ennek is én írtam ismertetőt, ha már önreklám.)
-Steins;Gate [link]
-Buddha:The Great Departure [link] Buddha életéről szól, ha a címből nem lenne egyértelmű :D Oké, mivel ez a kedvenc animém (movie), itt csak felesleges ömlengés lenne, úgyhogy két szó: MUST.SEE.
-Yondemasu yo, Azazel-san [link] Alapjában véve ez egy paródia. De annyira, hogy mindent kiparodizál. Embereket, állatokat, démonokat, és még magát Istent és az arkangyalokat is. Ha bírod a "nincs tabu a poénban"-féle attitűdöt, darálni fogod.
A listámat átböngészve így ennyi jutott eszembe, remélem azé hasznos voltam:)
Ha érdekel itt a listám: [link]
Ha még érdekelnek címek, amik nem feltétlenül követik a mainstream-vonalat, és adnak is valamit a fanservice-akció kombón kívül, tudod, hol találsz:)
15L
A seinen és a josei műfajba tartozó animék ilyenek. Nem tudom a nemedet, ezért mind a kettőből hozok:
Például:
Code Geass (két évados, seinen) - szerintem nagyon elgondolkodtató történet, az összes szereplő karaktere rendesen ki van dolgozva, mindenkinek van valami célja, amit el akar érni.
Angel Beats! (seinen) - ez az az anime, ami 10 részen keresztül megnevettet, az utolsó három résznél pedig az arcodba vágja a keserű igazságot.
Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai. (seinen) - ez az anime azért van, hogy megríkassa az embert. Gyönyörű történet, az egyik legszomorúbb anime, amit láttam.
Chihayafuru (ez josei, felnőtt nőknek szánt alkotás) - szerintem nagyon szép történet, ami bemutat egy japán kártyajátékot is, a karutát. Az egyik legjobb josei, amivel találkoztam.
Clannad (két évados, seinen) - ez is egy nagyon szép történetű anime, bár számomra a Clannad After Story 21. részének 20. perce körül ér véget a történet. Az utolsó rész olyan, mintha a készítők azért csinálták volna, hogy a néző ne essen teljes depresszióba az anime végétől.
Ef - a Tale of Memories, Ef - a Tale of Melodies (a Memories az első, a Melodies a második évad, seinen) - Ez is egy nagyon szép, szomorú anime. Mind a két évadban vannak gyönyörű, szomorú, elgondolkoztató pillanatok.
Psycho-Pass (seinen) - Ez egy nyomozós, krimis történet, de itt is vannak elgondolkodtató részek. Azért véres, brutális jelenetek is vannak, ha esetleg nem bírnád az ilyen dolgokat, inkább ne kezdj bele, bár nem mindig mutatják konkrétan a dolgokat.
Wolf's Rain (seinen) - Ez is egy elgondolkodtató anime, szerintem nagyon szép a története.
Nana (josei) - Két húszéves lányról szól, akik álmaikat, vágyaikat, szerelmüket keresve indulnak Tokióba.
Hellsing
Death Note
Tokyo Ghoul Most indul egész véres.
Akame ga Kill! Jól indult elég felnőttesnek tűnik
Attack on Titan Ember evő orisok
High school dxd szerintem
HighSchool of the Dead Zombiek, mellek
lehet lesz ismétles:
Ghost in the shell
Afro Samurai
blue gender
chobits
cowboy bebop
appleseed
elfen lied
és csak a vicc kedvéért:
Manyuu Hiken-chou :)
Először a sorozatokat kezdem nézni inkább. :D
A Death Note-t megnéztem régebben, az nagyon tetszett.
A többi ismeretlen. :D Valahogy elkezdem nézni őket. Bár nehéz választani. :D
Fullmetal Alchemist Brotherhood
Monster
Usagi Drop
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!