Mi a legdurvább horrofilm a világon? Ne írjátok az ördög űzőt mert szerintem tök béna.
Én a Kampókézen féltem nagyon. Még ma sem merem kimondani a tükör előtt . . .
De lehet, hogy csak azért, mert akkor még túl fiatal voltam.
Ugyanígy vagyok a Twin Peaks-el. Igaz az nem horror. De tegnap láttam a bemutatóját az M1-en, hogy újra leadják. Már attól kirázott a hideg, rémálmaim voltak tőle :D
Halálos kitérő első része
Amiket mostanában láttam:
Júlia szemei
Köpök a sírodra 1-2
La cara occulta (Hidden face)
Ezt így objektíven nem lehet megállapítani, mindenkinek más a durva.
Faces of Death (elvétve valódi jelenetek is vannak benne, amúgy moslék, de brutális)
Szerb film (szerintem mondjuk túlértékelt)
Egy kés filozófiája (ez meg túlságosan elnyújtott)
Kannibál holokauszt (a klasszikus gore)
Guinea Pig sorozat (japán, ez se mai gyerek)
Mártírok (ez pl. jó is, nem csak durva)
Irréversible (nem igazán horror, de nagyon grafikus és durva, plusz ütősen jó és hatásos is)
Nem annyira brutális téma, de a Freaks se gyenge (1932-es, nem igazán horror, leginkább az zavarbaejtő benne, hogy a színészek valódi torzszülöttek)
Milyen szempontból? Brutális, félelmetes, elcseszett, bizarr hülyeség?
Ez egyébként egyénfüggő, mert mindenki mástól tud beparázni, illetve mást tart iszonytatónak (én pl. rendkívül utálom a galléros gyíkokat, és a Basket case-ben az egyik mutáns kb. egy emberi galléros gyíkra emlékeztet.).
De érdemes nézegetni ilyen témában a régi olasz filmeket, nagyon sok véres darab van közöttük.
-pl: Antropophagous, Túl a sötétségen, Absurd, esetleg a Traces of death (ami a Faces of death túlpörgetve), a ma már klasszikusnak számító Vomit gore filmek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!