Milyen dokumentumfilmek szólnak a pszichológiáról és a filozófiáról?
:)
nem sok az biztos...
én láttam egyet Wittgensteinről, amolyan elvont dokumentumfilm volt. Bemutatta az életét, de olyan elvontan, nem tényszerűen, nem feltétlenül pszichológiáról szólt. Valahogy azt mutatta be, h a filozófus zseni milyen pszichológiai eset.
http://www.youtube.com/watch?v=r0cN_bpLrxk ez volt az .. közben megtaláltam .. lehet, h nem felel meg a fenti leírásnak annyira, de érdekes .. nézd meg
remélem segített valamit vagy tetszik amit küldtem.
szép estét !
Donnie Darko
Butterfly Effect (csak az első)
Idiocrazy, Equillibrium, A Clockwork Orange - az összes utópia vagy disztópia film, de ez inkább filozófiai, amúgy az 50 legjobb disztópia filmnek itt a listája: [link]
Orwell: Az állatfarm című könyvéből is készült azt hiszem film (társadalomfilozófia)
Amiben a pszichológiát összevonják vele, az első kettő biztosan:)A Donnie Darko nagyon jóóóóó! még gondolkozom a többiről
Ami csak pszichológia:
Egy csodálatos elme
Száll a kakukk fészkére
filozófiai megközelítése van a Galaxis Útikalaúz Stopposoknak is, de itt a könyvet javallom elolvasni, és maximum utána megnézni a filmet, mert enélkül a film értelmetlen, erőltetett vígjátéknak hat.
A kapcsolat c. film - Vallások és tudományok kapcsolata
Mátrix mindenképpen filozófiai mű is (Platóni filozófia)
Tudományos, dokfilm: Világokon át (Metafizika)
A 200 éves ember
20:52-es
Miért linkelgeted mindenhova ezt a kérdést? nagyon nincs köze a témához
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!