Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Milyen dokumentumfilmek...

Milyen dokumentumfilmek szólnak a pszichológiáról és a filozófiáról?

Figyelt kérdés
2008. aug. 1. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:

:)

nem sok az biztos...

én láttam egyet Wittgensteinről, amolyan elvont dokumentumfilm volt. Bemutatta az életét, de olyan elvontan, nem tényszerűen, nem feltétlenül pszichológiáról szólt. Valahogy azt mutatta be, h a filozófus zseni milyen pszichológiai eset.

http://www.youtube.com/watch?v=r0cN_bpLrxk ez volt az .. közben megtaláltam .. lehet, h nem felel meg a fenti leírásnak annyira, de érdekes .. nézd meg

remélem segített valamit vagy tetszik amit küldtem.

szép estét !

2009. jún. 17. 00:15
 2/5 anonim ***** válasza:
57%

Donnie Darko

Butterfly Effect (csak az első)

Idiocrazy, Equillibrium, A Clockwork Orange - az összes utópia vagy disztópia film, de ez inkább filozófiai, amúgy az 50 legjobb disztópia filmnek itt a listája: [link]

Orwell: Az állatfarm című könyvéből is készült azt hiszem film (társadalomfilozófia)

Amiben a pszichológiát összevonják vele, az első kettő biztosan:)A Donnie Darko nagyon jóóóóó! még gondolkozom a többiről

2009. szept. 16. 08:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Ami csak pszichológia:

Egy csodálatos elme

Száll a kakukk fészkére

filozófiai megközelítése van a Galaxis Útikalaúz Stopposoknak is, de itt a könyvet javallom elolvasni, és maximum utána megnézni a filmet, mert enélkül a film értelmetlen, erőltetett vígjátéknak hat.

A kapcsolat c. film - Vallások és tudományok kapcsolata

Mátrix mindenképpen filozófiai mű is (Platóni filozófia)

Tudományos, dokfilm: Világokon át (Metafizika)

A 200 éves ember

2009. szept. 16. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:
2010. máj. 25. 20:52
 5/5 anonim ***** válasza:

20:52-es

Miért linkelgeted mindenhova ezt a kérdést? nagyon nincs köze a témához

2010. máj. 26. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!