Mit tanácsoltok 3D-s film megnézéséhez moziban?
Szeretnék megnézni egy 3D-s filmet egy moziban, mert még nem láttam ilyet. Amit most adnak, az a Transformers: A kihalás kora (Age of Extinction).
Az érdekelne, hogy a 3D-s élmény függ attól, hogy melyik filmről van szó? Továbbá arra is kíváncsi lennék, hogy ez mennyire függ attól, hogy a moziban melyik helyről nézem. Gondolom, a legjobb, ha valahonnan középről és minél hátrábbról, vagy inkább közelebbről jobb? A dioptrás szemüvegemet össze tudom kombinálni valahogyan a 3D-s szemüveggel? Ugyanis szemüveg nélkül nem látok jól messzire.
A 3D-s élmény leginkább attól függ, hogy mennyire foglalkoztak a film készítői a technológiával. Ugyanis a legtöbb 3D-s film csak konvertált, azaz eredetileg nem 3D-s kamerával készítették, csak utómunka során tettek be effekteket. Egyébként a neten olyan filmes oldalkat, ahol külön a mozifilmek 3D-jét értékelik.
A moziban mindig középen érdemes ülni, akusztikailag ott a legjobb, az IMAX termekben meg hatványozottan fontos, mert ott ívelt vászon van, és így a széleken torz lenne a kép.
*találsz
Ja és én legutóbb A holnap határa c. néztem meg IMAX-ben, simán megérte. Filmként is, meg a számos látványos csatajelenet miatt nagyon jól mutatott a nagy vásznon.
Nem mindegy ,hogy milyen filmre ülsz be.Vannak filmek amik 3D-s kamerákkal vesznek fel,de vannak amiket csak utómunkával készítenek 3d-re(Elvileg az utóbbi rosszabb)+Vannak filmek amiben kevés az olyan jelenet ami nagyon "közeli" élményt nyújt.
Szerintem középről nézd,olyan távolról,ahonnan belátod az egész vásznat, anélkül,hogy mozgatnod kéne a fejed,jobbra-balra :P
Én két szemüveggel nézem a 3D-t,mert feltűnően jobban érződik a különbség,és nem zavaró,kényelmetlen(ez mondjuk a szemüveg típusától is függ) egymás mellet a kettő.(Lehet csak azért, mert az egyik szemem rosszabb a másiknál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!