Az mennyire legális, ha felteszek egy óvodás sorozatot a YouTube-ra?
Ha a címben-leírásban azt sugallod hogy a tartalom fent van a youtube-on, majd azt megnyitva csak egy reklámot látnak, arra elég idegesek szoktak lenni az emberek.
Jelenteni is lehet, hiszen megtévesztő a tartalom - több jelentés és figyelmeztetés után pedig a csatornát is kitilthatják.
Szerzői jogvédett anyagok neten való terjesztése továbbra sem legális (függetlenül attól hogy mennyire biztonságos, vagy sem). Nyilván börtönbe nem küldenek miatta, de a szolgáltató köteles eltávolítani az ilyen tartalmat ami a fiókod elvesztésébe kerülhet.
Én is így értelmeztem, és arra utaltam hogy a videó maga a reklám. Van akit dühít hogy végre rátalált egy keresett dologra, de csak azzal szembesül hogy már irányítják át más helyre, miközben nincs ott az amit a cím ígér. Ez pedig jelenthető a youtube felé: megtévesztő cím, megtévesztő tartalom, megtévesztő bélyegkép.
Hiába nincs hátsó szándékod, elég sokan csinálják ugyanazt. A különbség annyi, hogy amikor másik oldalra irányítanak át, ott sok esetben fizetős tartalom lesz vagy rejtett, vagy regisztrációköteles. Ezek pedig egyrészt visszatartják a látogatót (mert ők mindent ingyen akarnak és helyben), másrészt aki ilyenekbe belefut az már legközelebb meg sem nyitja az ilyen átirányítós dolgokat, annyira magas az átverések aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!