Az mitől lehet, hogy a koreai doramák népszerűbbek?
Indavideon tényleg kevesebb van.
De mondjuk ott van a másik oldala is, hogy már eleve az anime és mangák is népszerűsitik japánt, tehát szerintem Jdoramat is sokan néznek. De mondjuk én nem nagyon találtam lyan japán sorozatot amit meg akartam nézni és ne lett volna felirat. csak egy filmet találtam, amit tervezek lefordítani.
De amúgy ha láttál koreait, láthatod hogy a romantikát jobban előtudják adni, legalábbis szerintem. De ez egyéni vélemény.
Mindenesetre Jó szórakozást mindenkinek^^
Hát mondjuk úgy, hogy a koreai és a japán doramák fej fej melletthaladnak. Persze japán még mindig a legkirályabb hely!
Én ncore-róltöltök általában és asiatorrents-ről, aztán keresek hozzá feliratot. Asiatorrentsre érdemes beregisztrálni, nagyon jó oldal. Online nem nagyon szoktam nézni. Jobban szeretem letöltve.
Én mindkettőt szeretem, de koreaiból sokkal többet láttam, és jobban is tetszenek.
Szerintem azért népszerűbbek, mert limonádébbak a koreaiak. Mármint általában nincs akkora mondanivalójuk, mint a japánokénak, a k-drámák inkább az érzelmekre, a romantikára mennek rá.
Plusz akkor ott van az is, amit már írtak előttem, hogy sok idol szerepel a koreai doramákban, de sokszor az is elég, hogy az OST valamilyen k-pop előadó énekelje, és a rajongók máris nézik a sorozatot.
Ezen kívül a koreai csatornák sokkal több sorozatot adnak le, mint a japánok. A koreaiaknál egy kicsit néha a mennyiség a minőség rovására is megy. (Pl. most néztem AsianWikin, hogy júniusban 8 koreai sorozat indul, míg japánból csak 3.)
És ugye sok ember a magyar tévéből ismerte meg a doramákat, és ott is koreaiakat adtak. Én is így voltam vele, és mikor a neten kezdtem keresgélni, rögtön koreaiakat néztem, fel sem merült bennem, hogy vannak japán sorozatok is. Igaz, aztán leadták az Acu hercegnőt, de nekem pl. az nem tetszett annyira, hogy motiváljon a japán dorama nézésre.
Amúgy a Vikin azért van pár japán dorama is, bár többnyire csak angol felirattal.
Meg ha szétnézel DramaFever-ön, szerintem ott is vannak (de ott is csak angolul).
Amúgy letölteni tudsz D-Addicts-ról torrenttel, regisztrálni sem kell. Ott van sok felirat is. Nem szokták ráégetni a feliratot, csak ha online lehet nézni. Külön kell letölteni a feliratot, és utána valamilyen lejátszóval hozzátársítani a videóhoz (pl. VLC-vel: megnyitod a videót, utána "Videó"->"Felirat"->"Fájl választása", kiválasztod az .srt fájlt, és már nézheted is.)
Húha, jó hosszúra sikeredett, bocsi. >.< De remélem tudtam segíteni. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!