Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az mitől lehet, hogy a koreai...

Ágoston Noémi kérdése:

Az mitől lehet, hogy a koreai doramák népszerűbbek?

Figyelt kérdés
Mert engem mondjuk kifejezetten idegesít, amikor úgy állítják be, mintha a dorama koreai lenne, miközben Japánból ered. J-doramáknak alig van magyar felirata online, koreaiaknak meg ott egy egész oldal, a viki.com... Sőt, sokszor a koreai sorozat híresebb, mint az eredeti japán (pl. Itazura na kiss - Playful kiss) Miért van ez? :(

2014. jún. 22. 15:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pedig elégsok japánnak is van felirata. Bár sokáig én se néztem koreai doramákat, de kb 1 hónapja elkezdtem, és valami eszméletlenül jó. Amit épp példába irtálazt nem ismerem, de nagyon tudom ajánlani, hogy nézd meg a Lie to me-t. Nem fogsz csalódni. Én is rávettem magam,és úgy megtetszett...Hogy most koreai doramákat keresgélek. De pl: a hana yori dango-t, még mindig képtelen vagyok megnézni a koreai verziót, mert a japán már nagyon megnyerte a tetszésemet.
2014. jún. 22. 23:10
 2/12 A kérdező kommentje:
én is láttam már 3 koreai doramát, nem erről van szó, csak azt nem értem, hogy miért népszerbűbbek? mert én japánból kb. 4-5-öt találtam magyar felirattal...
2014. jún. 23. 16:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem teljesen tudom az okát,de pl ott van a k-pop, sokan szeretik. Ezért is lehet, h inkább a koreai doramák felé hajlanak. A playful kiss-be pedig Kim Hyun-Joong játszik,aki az SS501 tagja volt, így van aki mar csak miatta is megnézni. Pl a Boys Over flowersben is ő játszik. De pl. barátnőm japán tanára mondta h a Hanakimi koreai verziójába jobban átjönnek a karaktere. Én nem tudom, mind 2-őt szeretem,nézem. bár tény h mostanában kevesebb j-doramával futottam össze indavideon is.
2014. jún. 24. 10:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Indavideon tényleg kevesebb van.

De mondjuk ott van a másik oldala is, hogy már eleve az anime és mangák is népszerűsitik japánt, tehát szerintem Jdoramat is sokan néznek. De mondjuk én nem nagyon találtam lyan japán sorozatot amit meg akartam nézni és ne lett volna felirat. csak egy filmet találtam, amit tervezek lefordítani.

De amúgy ha láttál koreait, láthatod hogy a romantikát jobban előtudják adni, legalábbis szerintem. De ez egyéni vélemény.

Mindenesetre Jó szórakozást mindenkinek^^

2014. jún. 24. 13:02
 5/12 A kérdező kommentje:
tényleg? de online tudtad megnézni, vagy letöltötted? mert letölteni valószínűleg le tudnám, de nem akarok minden hülye oldalra beregisztrálni :/ egyébként azzal nem értek egyet, hogy jobban átadják a romantikát... a koreai doramák kicsit meseszerűbbek (a japánok is, de azért mégis valóságszerűbbek) és szerintem kevésbé romantikusak, már csak akkor is, ha a csókot nézzük. persze, azért a japán csók sincs egy amerikai sorozatban, de azért nem annyiból áll, hogy konkrétan megérinti egy fél percre a száját a másikéval, és vége xD nekem a japán jobban tetszik, a történetvezetés, karakterfejlődés, cselekménykidolgozás miatt is, de persze koreaiakat is nézek :3
2014. jún. 24. 20:24
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk úgy, hogy a koreai és a japán doramák fej fej melletthaladnak. Persze japán még mindig a legkirályabb hely!

Én ncore-róltöltök általában és asiatorrents-ről, aztán keresek hozzá feliratot. Asiatorrentsre érdemes beregisztrálni, nagyon jó oldal. Online nem nagyon szoktam nézni. Jobban szeretem letöltve.

2014. jún. 24. 22:34
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja és ajánlanám a Lie to me koreai doramát. Nemrég néztem meg demég mindig tart a hatása! Aztán megnéztem a The heirst, ami szintén jó volt, de nem tudom.. nem ütöttúgy, mint a másik, csak az első 2 része.
2014. jún. 24. 22:36
 8/12 A kérdező kommentje:
egyetértek abban, hogy Japán a legjobb hely :3 majd talán belenézek azokba a koreaiakba ^^ még csak annyit, hogy ahonnan te letöltöd, nincs ráégetve? oO mert nekem úgy lenne a jó :/ de azért köszi a segítséget ^^
2014. jún. 25. 17:16
 9/12 anonim ***** válasza:
Ööö nincs általában ráégetve, deha letöltesz feliratot hozzá simán tudod úgy is nézni. Nagyon szívesen :)
2014. jún. 26. 01:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Én mindkettőt szeretem, de koreaiból sokkal többet láttam, és jobban is tetszenek.

Szerintem azért népszerűbbek, mert limonádébbak a koreaiak. Mármint általában nincs akkora mondanivalójuk, mint a japánokénak, a k-drámák inkább az érzelmekre, a romantikára mennek rá.

Plusz akkor ott van az is, amit már írtak előttem, hogy sok idol szerepel a koreai doramákban, de sokszor az is elég, hogy az OST valamilyen k-pop előadó énekelje, és a rajongók máris nézik a sorozatot.

Ezen kívül a koreai csatornák sokkal több sorozatot adnak le, mint a japánok. A koreaiaknál egy kicsit néha a mennyiség a minőség rovására is megy. (Pl. most néztem AsianWikin, hogy júniusban 8 koreai sorozat indul, míg japánból csak 3.)

És ugye sok ember a magyar tévéből ismerte meg a doramákat, és ott is koreaiakat adtak. Én is így voltam vele, és mikor a neten kezdtem keresgélni, rögtön koreaiakat néztem, fel sem merült bennem, hogy vannak japán sorozatok is. Igaz, aztán leadták az Acu hercegnőt, de nekem pl. az nem tetszett annyira, hogy motiváljon a japán dorama nézésre.

Amúgy a Vikin azért van pár japán dorama is, bár többnyire csak angol felirattal.

[link]

Meg ha szétnézel DramaFever-ön, szerintem ott is vannak (de ott is csak angolul).

Amúgy letölteni tudsz D-Addicts-ról torrenttel, regisztrálni sem kell. Ott van sok felirat is. Nem szokták ráégetni a feliratot, csak ha online lehet nézni. Külön kell letölteni a feliratot, és utána valamilyen lejátszóval hozzátársítani a videóhoz (pl. VLC-vel: megnyitod a videót, utána "Videó"->"Felirat"->"Fájl választása", kiválasztod az .srt fájlt, és már nézheted is.)

Húha, jó hosszúra sikeredett, bocsi. >.< De remélem tudtam segíteni. ^^

2014. jún. 29. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!