Batman miért nem számít tipikus "jó" hősnek mint Superman?
Figyelt kérdés
Többször hallottam már nagy képregény rajongóktól, hogy Batman nem az a tipikus jófiú. Én nem vagyok benne annyira a témában, csak a Liam Neeson-Heath Ledger filmeket láttam, azokban azért nem tűnt rossz arcnak... :D Vagy csak azért nem "jófiú" mint Superman, mert a bosszú vezérli? Vélemény valaki?2014. jún. 15. 17:11
1/9 anonim válasza:
Véleményem, hogy míg Batman nem szuperhős, csak "simán" egy hős, aki szupertechnológiát és harcművészetet ötvöz a szuper erkölcsös céljai eléréséhez, valamint függetleníti a személyét a Batman figurájától (lásd Dark knigth rises mondanivalója), addig Superman azért szuperhős, mert természet feletti erővel rendelkezik, és bár a természete alapvetően jó, erkölcsi szilárdságban alul marad, továbbá sosem tudja magát függetleníteni a karakterétől, hiába próbál álruhában hétköznapinak tűnni.
Továbbá tények, hogy Batman a Justice League oszlopos tagja, így a kérdés feltevését nem igazán tudom értelmezni.
2/9 anonim válasza:
Superman lovagias. Szemtől szemben egy nagy csatában küzd meg az ellenséggel, és a legtöbb szuperhős ehhez hasonló. Batman lopakodik, kihasználja a meglepetés erejét, félelmet kelt, ilyesmik.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2014. jún. 15. 18:05
4/9 anonim válasza:
Batman rajtaütései során nem mindig élik túl a banditák a dolgot. És a rendőrség egyes tagjai szerint (Gordon felűgyelő szerint nyilván nem) önbíráskodás, amit csinál. A régi Superman képregénysorozatban volt egy crossover rész, ahol Superman azért repült Gothambe, hogy Batmant bevigye a rendőrségre. De aztán végül összeálltak, és együtt elkaptak egy őrült női gonoszt.
5/9 anonim válasza:
Batman keményebben lép fel a bűn ellen mint Superman. Batman nem félelmet kelt míg Superman már csak a megjelenésében is vidámabb karakter(-Ááá ez Batman futás vagy Az egy madár vagy egy repülő nem az Superman). Na meg a Denevér ember módszerei sem épp a legkedvesebbek nem sok épp csontjuk marad a bűn elkövetőinek.
6/9 anonim válasza:
Az utolsó vagyok és ha ismered azt a szót, hogy Vigilante (öntörvényű igazságosztó) akkor tudhatod, hogy Batman inkább ez és ennek is tekintik, míg Superman tényleges szuperhős.
7/9 anonim válasza:
utolsó:
"Batman nem félelmet kelt..." Gondolom, ide csak véletlenül írtad be a nemet.
9/9 anonim válasza:
Superman gyorsabb, erősebb, hatalmasabb mindenkinél, ezért nem kell kegyetlennek lennie (vagy inkább, épp ezért NEM LEHET) kegyetlen), hogy igazságot szolgáltasson. Batman ezzel szemben csak egy halandó, akinek minden elérhető eszközt meg kell ragadnia, ha el akar érni valamit, kegyetlennek, fondorlatosnak, félelmetesnek kell lennie. A korai képregényekben még az öléstől sem riadt vissza, csak aztán leszabályozták az írókat. Állandó problémát jelent neki, hogy a módszerei, amikkel érvényt szerez a sziklaszilárd erkölcsi nézeteinek át ne váltsanak önkényeskedő terrorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!