Ti melyik filmes oldalt kedvelitek a jobban: az IMDB-t vagy a Rotten Tomatoest?
Figyelt kérdés
És melyiket használják többen,vagyis melyik a népszerűbb?2014. jún. 12. 16:11
1/4 anonim válasza:
Az IMDB-t böngészem gyakran, ha új filmek után kutakodom, az népszerűbb oldal is egyébként. Ugyan egyiknek sem megbízható a pontozórendszere, mert hülyeség arra hagyatkozni, hogy a szélesebb nézőközönség mennyire képes befogadni egy filmet és mire van igénye, de az IMDB azért közelebbi értéket mutat egy filmről, a másikon eléggé össze-vissza vannak értékelve a filmek. Például azt már megszoktam, hogy hiába van egy zseniális film, ha abban a többség számára elfogadhatatlan formájú vizuális erőszakot közvetít, akkor jó eséllyel alacsonyabb pontszámra értékelik.
2/4 anonim válasza:
Továbbá az IMDB-n a szúrófeltételek alapján való keresés nagyon tetszik, sok filmre bukkantam úgy. Meg egész jó filmlistákat lehet ott találni, amiből lehet szemezgetni.
3/4 A kérdező kommentje:
Én is az IMDB-t kedvelem jobban,azt is használom inkább (pl. filmek értékelésére,Warclist-et csinálni stb.),de a Rotten-en azt szeretem hogy ott van a kritikusok értékelése és a nézőéké,így van egy össze hasonlítási alap.
2014. jún. 12. 20:00
4/4 anonim válasza:
A Rotten-en a kritikai értékeléseket nézem, és az ottani nézői értékeléseket is többre tartom az IMDb-seknél, de ha adatokra van szükségem egy filmről, sorozatról, stb-ről, akkor az IMDb-re nézek, és az ottani fórumokat is nézegetem, hogy mit írnak egy-egy műről -- bár a borzalmas közösség és a tonnányi troll miatt ez gyakran igen frusztráló. De inkább ezerszer az IMDb, mint mondjuk a Port.hu...
Viszont a Rotten vált lényegében a filmek megítélésének alapmércéjévé, nagyon, nagyon sokan vannak, akik az ottani pontszámok alapján érvelnek, hogy mennyire jó vagy rossz is egy film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!