Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért gyártják tömegesen a...

Miért gyártják tömegesen a motivációs, tudatébresztő filmeket napjainkban?

Figyelt kérdés

Pl: A legszebb ajándék (motivációs film) 2014 Dráma műfajban van ez. De úgy 2008-tól kezdődött ez a váltásuk a rendezőknek igazán. Ezelőtt is voltak ilyenek, de nem 100%-ban. Ott a humorra és a látványra is mentek legalább.

A régi filmek jobbak voltak. Vígjátékon lehetett nevetni. A mostaniakon meg inkább elgondolkodni, meg elaludni rajta, elmeséli egy pár történetét, vagy hogyan veszített a tőzsdén. Vagy cím: Szülői felügyelet nélkül 2012. Hogyan boldogul a gyerek, ha magára hagyják, sőt ezzel hívják fel a figyelmet, hogy, ne hagyd magára.

Ezt a mostani színészt ki nem állhatom: [link] majdnem minden filmben ez szerepel, ha meglátom, már tudom, hogy unalmas, sz*r film lesz. És mindig beigazolódik a gyanúm.

Régi horror film, változatosak voltak, izgalmasabbak. Most meg csak a zombis, meg a vámpíros meg a régiek remake-jai.

Régi Kaland filmek érdekesek voltak, fordulatokban gazdagok. Most meg arra hívják fel a figyelmünket, hogy óvjuk a természetet, mentsük meg a jegesmedvét, ne öljük az állatokat. Pl: Marsupilami nyomában. Tudatébresztő. Egyébként, hiába nézik meg milliárdan a filmet, úgysem hat az emberekre.

Krimiből mára már csak a Sherlock Holmes maradt, abba is beletették a tanító, oktató jelleget.

A nők romantikus filmet keresnek, nem találnak? Elég, ha megnéz egy mostani vígjátékot. Abban van dráma, romantika, de nevetés, nevető jelenetek az nincsenek.

Ezért maradok a régi filmeknél.

Miért akarnak tulajdonképpen minket felemelni? A bálnavadász, vagy a terrorista megnézi az ilyen tudatmódosító filmeket, és most már azt hiszik, hogy nem fognak többet gyilkolni, vagy nem vadásznak állatokat?

Ezért csináltak a motiválásnak is interneten egy külön oldalt, demotiváló, ami tök ugyanaz, mintha bibliát olvasnál.

2014. máj. 28. 02:05
 1/9 A kérdező kommentje:
Én szórakozni akarok egy filmen, izgulni (régi), nem pedig ásítozni, mint a mostaniakon. A majmok bolygójának megint lesz egy feldolgozása, úgy láttam, azt hiszem, ez már a harmadik feldolgozása.
2014. máj. 28. 02:14
 2/9 A kérdező kommentje:

Majd ő megmondja, hogyan élj, és mit csinálj. Kövesd őt és örökre boldog leszel:

Ezek a spirituális, emberirányító, felemelő maszlagok:

Az én életem felől én döntök, nem más!

https://www.youtube.com/watch?v=DBm60IF9ZBI&feature=youtu.be

2014. máj. 28. 02:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Népfelszabadítás! Mindig csak higgy! Motiválva vagy, és felemelkedel. Mindenkit felemelnek, mindenki boldog lesz. És jó lesz ez a világ!
2014. máj. 28. 02:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Elgurultak a gyógyszerek?
2014. máj. 28. 13:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Mindig isbefolyásolták az embereket, de az emberek ezt már nem veszik észre, mert mindenki a média rabja. Ha azt mondják, együnk kutya sz*t, mert D vitamin van benne, mi megesszük.
2014. máj. 28. 20:23
 6/9 A kérdező kommentje:

A tv-ben a műsorokban: majd én segítek neked, hogy éld túl. Ne szomorkodj soha, emelkedj fel.

Interneten a sok motiválós írások, videók. Ki a f*nak van ezekre szüksége? A gyengéknek?

2014. máj. 28. 20:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Az igazán jó filmek elgondoltatják az embert, a tömegfilmek, popcornfilmek szórakoztatnak, pénzt keresnek a stúdióknak. Pl: transformers, godzilla, meg az ilyen látványfilmek. Ezekben a történet baromi egyszerű, egy 5 éves is megérti miről van szó, nem kell hozzájuk agy. Az elgondolkodtató filmek amiknek üzenete van, amin gondolkozol mozizás után az az igazán jó film mert hatással volt rád és nem csak az történt mozizás alkalmával, h zabálod a kukoricát csurgó nyállal. Persze én sem szeretem a mostanában divatos "életfilmeket" pl: walter mitti titkos élete vag mi. Ezektől már én is frászt kapok az előzetesében is olyan volt, h idulj el és élj... Ez már engem idegesít. Remélem nem fog ez a műfaj elkorcsosulni.
2014. jún. 2. 07:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha te szórakozás alatt a popcorn filmeket érted akkor te egy tökéletes fogyasztó vagy, nincsenek igényeid egy filmel szemben, az hogy poénkodnak benne, és izgalmas attól egy film nem lesz jó.
2014. jún. 2. 07:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Én sohasem a "most motiválódsz tőle és boldog leszel meg meg leszel spirituálva belülről" tananyagot szűrtem le a filmekből.

Én azért nézem a filmeket, mert viccesek, meg izgalmasak. Nem érdekel, mit sugall.

2014. jún. 2. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!