Miért gyártják tömegesen a motivációs, tudatébresztő filmeket napjainkban?
Pl: A legszebb ajándék (motivációs film) 2014 Dráma műfajban van ez. De úgy 2008-tól kezdődött ez a váltásuk a rendezőknek igazán. Ezelőtt is voltak ilyenek, de nem 100%-ban. Ott a humorra és a látványra is mentek legalább.
A régi filmek jobbak voltak. Vígjátékon lehetett nevetni. A mostaniakon meg inkább elgondolkodni, meg elaludni rajta, elmeséli egy pár történetét, vagy hogyan veszített a tőzsdén. Vagy cím: Szülői felügyelet nélkül 2012. Hogyan boldogul a gyerek, ha magára hagyják, sőt ezzel hívják fel a figyelmet, hogy, ne hagyd magára.
Ezt a mostani színészt ki nem állhatom: [link] majdnem minden filmben ez szerepel, ha meglátom, már tudom, hogy unalmas, sz*r film lesz. És mindig beigazolódik a gyanúm.
Régi horror film, változatosak voltak, izgalmasabbak. Most meg csak a zombis, meg a vámpíros meg a régiek remake-jai.
Régi Kaland filmek érdekesek voltak, fordulatokban gazdagok. Most meg arra hívják fel a figyelmünket, hogy óvjuk a természetet, mentsük meg a jegesmedvét, ne öljük az állatokat. Pl: Marsupilami nyomában. Tudatébresztő. Egyébként, hiába nézik meg milliárdan a filmet, úgysem hat az emberekre.
Krimiből mára már csak a Sherlock Holmes maradt, abba is beletették a tanító, oktató jelleget.
A nők romantikus filmet keresnek, nem találnak? Elég, ha megnéz egy mostani vígjátékot. Abban van dráma, romantika, de nevetés, nevető jelenetek az nincsenek.
Ezért maradok a régi filmeknél.
Miért akarnak tulajdonképpen minket felemelni? A bálnavadász, vagy a terrorista megnézi az ilyen tudatmódosító filmeket, és most már azt hiszik, hogy nem fognak többet gyilkolni, vagy nem vadásznak állatokat?
Ezért csináltak a motiválásnak is interneten egy külön oldalt, demotiváló, ami tök ugyanaz, mintha bibliát olvasnál.
Majd ő megmondja, hogyan élj, és mit csinálj. Kövesd őt és örökre boldog leszel:
Ezek a spirituális, emberirányító, felemelő maszlagok:
Az én életem felől én döntök, nem más!
https://www.youtube.com/watch?v=DBm60IF9ZBI&feature=youtu.be
A tv-ben a műsorokban: majd én segítek neked, hogy éld túl. Ne szomorkodj soha, emelkedj fel.
Interneten a sok motiválós írások, videók. Ki a f*nak van ezekre szüksége? A gyengéknek?
Én sohasem a "most motiválódsz tőle és boldog leszel meg meg leszel spirituálva belülről" tananyagot szűrtem le a filmekből.
Én azért nézem a filmeket, mert viccesek, meg izgalmasak. Nem érdekel, mit sugall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!