Miben különbözik a Csillagok háborúja eredeti a special editiontól?
Azért nem ilyen egyszerű a téma.
Az ominózus Han vs Greedo jelenet pl különbözik a két filmnél, a '77-esben Han lő először, míg az újban Greedo először ő, elvéti, majd Han visszalő, és megöli.
A csere okára én ezt találtam válasznak: mivel gyerekek is nézik a filmet, jobb színben kellett Han-t feltüntetni, mivel pozitív karakter, és így nem illik hozzá, hogy támadólag lépjen fel Greedo-val szemben, még ha jogosan is tenné.
Amúgy igen, a '97-est számítógéppel spékelték fel.
Nekem külön élmény volt a régit a régi magyar szinkronnal nézni, nagyon szokatlan:)
A speci edition alatt nem tudom, mit értesz, így arra nem tudok válaszolni.
K.R., és percbeni különbség van? Esetleg tudod hogy interneten hol található? Azért special editiont írtam mert elvileg ezzel a két szóval van a hivatalos felújított, pl. Csillagok Háborúja IV. - Egy új remény - special edition.
Köszönöm neked is, és beno=-nak is a választ :)
A '77-es 1:56:09, a '97-es 1:59:35 hosszú nálam, gondolom függ attól, kinek a rip-jék töltöd le. Amúgy nincs plusz jelenet az újabban, mivel csak felújították, nem pedig rendezői változatot készítettek.
Letölteni pedig az összes magyar és külföldi torrentes oldalról le lehet (ingyenes és meghívós), lévén, hogy legendás filmről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!