Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miben különbözik a Csillagok...

Miben különbözik a Csillagok háborúja eredeti a special editiontól?

Figyelt kérdés
Mert ugye pl. az Új reményt kiadták 1977-ben, viszont azóta 1997 felújították valamennyire. A kettő között mi a különbség? Másrészt hol lehet megtalálni interneten a special editiont?

2014. máj. 26. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:
ha jól tudom csak a látványt turbózták fel, új jelenetek nincsenek benne. pl. amikor felrobbantják a halálcsillagot akkor egy "impulzus gyűrű" látható a felújítottban
2014. máj. 26. 21:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért nem ilyen egyszerű a téma.

Az ominózus Han vs Greedo jelenet pl különbözik a két filmnél, a '77-esben Han lő először, míg az újban Greedo először ő, elvéti, majd Han visszalő, és megöli.

A csere okára én ezt találtam válasznak: mivel gyerekek is nézik a filmet, jobb színben kellett Han-t feltüntetni, mivel pozitív karakter, és így nem illik hozzá, hogy támadólag lépjen fel Greedo-val szemben, még ha jogosan is tenné.

Amúgy igen, a '97-est számítógéppel spékelték fel.

Nekem külön élmény volt a régit a régi magyar szinkronnal nézni, nagyon szokatlan:)

A speci edition alatt nem tudom, mit értesz, így arra nem tudok válaszolni.

2014. máj. 27. 11:55
 3/5 A kérdező kommentje:

K.R., és percbeni különbség van? Esetleg tudod hogy interneten hol található? Azért special editiont írtam mert elvileg ezzel a két szóval van a hivatalos felújított, pl. Csillagok Háborúja IV. - Egy új remény - special edition.

Köszönöm neked is, és beno=-nak is a választ :)

2014. máj. 27. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:

A '77-es 1:56:09, a '97-es 1:59:35 hosszú nálam, gondolom függ attól, kinek a rip-jék töltöd le. Amúgy nincs plusz jelenet az újabban, mivel csak felújították, nem pedig rendezői változatot készítettek.

Letölteni pedig az összes magyar és külföldi torrentes oldalról le lehet (ingyenes és meghívós), lévén, hogy legendás filmről van szó.

2014. máj. 27. 22:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Az a jelenet, amelyikben Han Jabbával beszélget, nem volt benne az eredeti verzióban. Plusz a Mos Eisley-ba való betérést is kiegészítették pár új, javarészt teljesen felesleges és/vagy idétlen jelenettel.
2014. jún. 12. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!