Hangtompító párna?
Szerintem ez kamú.
Attól,hogy a csőt egy párnához szorítja attól még lesz hangja.
Viszont arról láttam egy videót,hogy egy homokkal teli műanyag flakont húztak a csőre és úgy egy lövés erejéig hangtompítóként szolgált,de az se volt olyan jó mint egy igazi hangtompító.Lehetett hallani,de nem olyan hangosan.150m-ről már nem lehetett felismerni,hogy az egy puska lövés volt.
Hát a leghivatalosabb válasz erre amit én valamikor régen kaptam, az, hogy minimálisan ugyan, de igen tompítja a lövés hangját egy párna, ha a cső bele van nyomva a párna anyagába, ugyanis azt a piszok erős hangot - mint minden más hangot is - a levegő közvetíti, így viszont a hangnak keresztül kell mennie előbb a párna anyagán, mielőtt a szabadba jutna.
A leginkább érzékletes leírás amit hallottam erről az, hogy egy zárt szobában elsütni egy pisztolyt olyan élmény amitől csengeni fog a füled egy darabig.
Ugyanezt egy párna anyagába szorítva (a párna anyagától függően) inkább olyan hangos csattanásnak hangzik amit még hallani lehet a szomszédos szobákban, de lényegesen nehezebb lövésként azonosítani. Egy falon keresztül hallgatva inkább hangos puffanás mint a zárt térben elsütött fegyver jellegzetes csattanása.
A youtube oldalán viszont érdekes dolgokat lehet hallani ha ilyesmikre keresel, hogy "makeshift silencers" Az olajszűrőtől a krumplin keresztül mindent kipróbáltak és rögzítették a hangot. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!