Néhány mondatban spoiler NÉLKÜL össze tudnátok foglalni, hogy miről szólnak a következő sorozatok?
Sok sorozatot szeretnék nézni, de nem tudom, hogy milyen sorrendbe nézzem őket. Ezért is kérnék egy kis segítséget, hogy melyik miről szól és, hogy érdekes-e a történet. Spoiler nélkül ha kérhetem :)
Lost, Person of Interest, Sleepy Hallows, Da Vinci-s Demons, Game of Thrones, Doctor Who, American Horror Story, Walking Dead, Merlin (BBC verzió)
Köszönöm előre is :)
Én ebből ezeket nézem/néztem: Lost, Game of thrones, American Horror Story. Mindhármat szívből ajánlom. :)
Hogy röviden miről szólnak?
- Lost: Egy repülőgép szerencsétlenség túlélői egy lakatlan szigetre kerülnek, ahol össze kell fogniuk a túlélés érdekében, és közben rengeteg problémával kell szembenézniük. Később kiderül, hogy a szigeten nincsenek egyedül, hisz a sziget számos titkot rejteget.
- Game of thrones: Fantasy történet, egy középkori jellegű lovagi világban nagy hatalmú nemesi családok küzdenek a hatalomért és Westeros feletti uralkodásért.
- American Horror Story: Mind a három évad más történetet mesél el, mindhárom erőteljesen véres és horroros beütésű történetet. Az első évadban A Harmon család egy olyan házba költözik, amit szellemek kísértenek.
Elég rövid lett a három leírás, de többet nem nagyon írnék, spoiler nélkül nem lehetne. :) Remélem valamelyik felkelti az érdeklődésedet.
The walking dead
Főhősünk Rick Grimes kómából ébredve azt tapasztalja, hogy az általa ismert világgal valami szörnyűség történt. A jól ismert zombiapokalipszis történet, emberi érzelmekre kihegyezve. Sok akció és RENGETEG dráma :) melegen ajánlom.
Doctor Who:
Egy sci-fi, aminek a főszereplője a doktor, aki egy időlord. Az űrhajójával térben és időben tud utazgatni, útitársa általában egy vagy két ember a földről, és velük tudunk eljutni a távoli jövőtől, más, idegen bolygókon át a Földi történelem múltjáig. Utazásai során általában más idegen lények okozta konfliktusokba keverednek, amiket együtt megoldanak. Érdekes még, hogy az időlordok nem egyszerűen meghalnak, hanem ha van idejük, akkor haláluk előtt regenerálódnak, és kb új testben, új emberként születnek újjá. Augusztusban folytatódik majd a sorozat a 12. doktorral.
Nagyon érdekes sorozat, én a saját emberségemről is rengeteget tudtam tanulni belőle, viszont a közönsége inkább a fiatalabb korosztály. Ennek ellenére van benne sok dráma, társadalomkritika, és néhány félelmetes rész is.
Note 1: Azt tudni kell róla, hogy a sorozat a hatvanas években indult, és 89-ben leállt, majd 2005-ben kezdték el újra. Én azt ajánlom, ha elkezded nézni, akkor a 2005-ös részekkel kezd, és ha megtetszik, majd visszamehetsz a régiekhez.
Note 2: Az "új Doctor Who" első évada nagyon kis költségvetésből készült, és lehet, hogy nagyon gagyinak fog hatni (az első rész pl kifejezetten rossz lett), de nagyon megéri tovább nézni, mert be fog indulni, és onnantól fogva... Nekem még sose volt olyan sorozat, ami ilyen érzéseket váltott ki belőlem.
Nemtom mit írtak az előzőek, sok volt elolvasni, én csak 2-t nézek ezek közül:
Game of Thrones-középkori jellegű fantasy, ahol Westeroson a nagy családok egymás ellen mesterkednek, próbálják védeni ami az övék és egyesek többet szerezni. A kiirtott királyi család utolsónak tűnő leszármazottja pedig a szomszéd kontinensen gyűjt sereget,h visszafoglalja a trónt. Eközben Északról a Mások (kb. élőholtak), illetve a vademberek akarnak betörni a birodalomba.
Doctor Who: a Doctor egy időlord, aki fajának utolsó túlélője a Mesterrel együtt. Ellopta a TARDIS-t, amivel az időben és térben tud utazni és így kalandozik mindig egy ember társaságában.
Person of Interest-et azaz magyar nevén a célszeményt ha még nem kezdted el akkor most nézd meg mert marha jó sorozat. !!
arról szól hogy van egy titkos kormányzati szupergép ami egy mesterséges inteligencia. elemzi a kamerák felvételeit,telefonhívásokat,e-maileket stb. és így előre meg tudja mondani ki lesz bajba.A főszereplők nagyon el vannak találva. sok flashback van a sorozatba és sok a mellékszál is a főszál mellet. és feliratosan nézd vagy nélküle ha jól tudsz angolul de semmikép sem magyarul mert az nem ugyanaz.
Ezek közül csak az AHS-t láttam, de arról írhatok.
1. évad: egy család egy kísértetlakta házba költözik. Most nem tudom, ez mennyire számít spoilernek, de szerintem még nem az, tehát a házban meghalt emberek ott ragadnak szellemként. Van egy romantikus szál is az egyébként enyhe horror történetben. Nekem ez a kedvenc évadom. Nagyon jól van megcsinálva, ahogy az elején semmit sem lehet tudni, aztán a végén már mindent értesz. :)
2. évad: Egy elmegyógyintézetben játszódik, ahova bezárnak valakit, akinek semmi baja, és próbál kiszökni, de még senki sem jutott ki soha. Ez a legijesztőbb évad, horror, de a végére már mindent érteni lehet és akkor szerintem már nem is annyira félelmetes. A cselekmény másik szála, hogy egy házaspár nászúton van, sok évvel később, és az ilyen sötét múltú helyeket látogatják meg, például ezt az elmegyógyintézetet is. Ez napjainkban játszódik.
3. évad: Boszorkányokról szól. Ki akarják deríteni, ki az új főboszorkány (legfőbb), közben sok minden történik. Ez egyáltalán nem horror.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!