Animeaddicts címkézés szerint sorolnék a műfajból:
Another
Akira
Tenshi Kinryouku
Aoi Bungaku Series
Baccano!
Bakemonogatari
Kenpuu Denki Berserk
Black Bullet
Blade
Blame!
Blood - The Last Vampire
Blood+
Blood-C
Bokurano
Btooom!
Chaos;Head
Corpse Party: Missing Footage
Cossette no Shouzou
D.Gray-man
Dance In The Vampire Bund
Danganronpa Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The Animation
Dante's Inferno: An Animated Epic
Deadman Wonderland
Death Note
Devil May Cry
Elfen Lied
Ergo Proxy
Ga-Rei: Zero
Gantz
Highschool of the Dead
Ghost Hunt
Gyo
Hellsing
Higurashi no Naku Koro ni
Jigoku Shoujo
Kaibutsu Oujo
Kakurenbo
Kiseijuu(még nem fut, de manga alapján ígéretes)
Mirai Nikki
Monster
Pupa
Red Garden
Sankarea
Shikabane Hime
Shiki
Shingeki no Kyojin
Shingetsutan Tsukihime
Shinsekai Yori
Ghost Hound
Tasogare Otome x Amnesia
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou
Trinity Blood
Vampire Hunter D
Zombie-Loan
Zetman
Meitantei Conan
2014. máj. 24. 21:17
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm...felét láttam de a többit megnézem
2014. máj. 25. 11:36
5/8 anonim válasza:
Animeaddicts-es cimkékre nem célszerű hallgatni, mert se az Another, se a Mirai Nikki, se a CP Missing Footage, az Elfen Lied és a DGray-man meg aztán végképp nem horror
2014. máj. 27. 16:31
6/8 anonim válasza:
Lehet, hogy nem a legpontosabbak az AA-s címkék, de éppen ezért hívtam fel rá a figyelmet. Amiket felsoroltál 5-ös, azok a D.Gray-man kivételével pont mind beleesnek a horror kategóriába AniDB-s címkézés szerint is, és azért a D.Gray-man se éppen virágokkal, meg unikornisokkal van tele...
2014. máj. 27. 20:31
7/8 anonim válasza:
Igen, de attól még, hogy nem a csupaszépről szól, nem biztos, hogy horror, inkább nevezném az általam felsoroltakat (meg az általad felsoroltakat is jórészt) thrillernek, nem horrornak (a Missing Footage nem lesz horror attól, hogy van benne két jelenet a Tortured Soulsból, persze agyoncenzúrázva, vagy hogy az Elfen Liedben sok a vér, esteleg a Mirai Nikkiben van egy pszichothrilleres vonal)
2014. máj. 28. 12:39
8/8 anonim válasza:
Igen, abban teljesen igazad van, hogy a D.Gray-man csak dark fantasy, de a horror és a thriller között eléggé vékony a határvonal. Egyes animék besorolása szerintem ennek az egyéni értelmezésétől is függ, végül is ennek a műfajnak a célja a félelemkeltés. Szerintem ennek az Elfen lied és a Mirai nikki is bőven megfelel mind pszichológiai, mind fizikai téren. A Missing Footage pedig olyan rövid, hogy az a pár jelenet is elég szerintem a horror kategóriába soroláshoz (a cenzúrát feleslege nézni, ez az animék rossz szokása, a Pupát is agyoncenzúrázták, mégis horror ettől függetlenül), na meg végül is hozzá tartozik a Tortured Souls univerzumához.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!