Mit lehet tudni a Hegy és Oberyn Martell küzdelméről? Melyik epizódban lesz?
Szia! A 8. részben lesz a harc, egyébként a címe is az epizódnak "The Mountain and the Viper".
A Vörös Vipera Oberyn beceneve a méregismerete miatt.
A harcban kezdetben Oberyn van fölényben, de nagyon elbízza magad és az eredménye az lesz, hogy a Hegy szilánkosra töri a koponyáját, miközben azt üvölti neki, hogy megerőszakolta és megölte a húgát és lemészárolta a gyerekeit.
Viszont Oberyn fegyvere, amivel megsebezte a Hegyet párszor, mérgezett volt, így később nagy kínok között Gregor is meghal. A fejét pedig elküldik Dorne-ban Doran Martellnek kiengesztelésül.
(Habár Qyburn aztán feltámasztja a Hegyet fej nélkül.)
5ös: azért Oberyn helyében sem lettem volna szívesen.
Nem elbízta magát, nem elment az esze, hanem pusztán figyelmetlen volt. Gregor a kezével gáncsolta el az óvatlan Oberynt, aztán magára rántotta és leosztott neki egy méretes taslit, amitől szerintem megszédülhetett. Aztán meg ugye a többit tudjuk. Én személy szerint szerettem Oberyn karakterét. A történetszálon a bosszú volt a lényeg. Ami ugye be is teljesedik, függetlenül attól hogy kik haltak meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!