Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért ilyen szemét a Tűz és...

Miért ilyen szemét a Tűz és Jég Dala írója?

Figyelt kérdés
Azért ehhez a témakörhöz írtam mert én csak a Trónok Harca sorozatot nézem, de ugye az a könyvön alapul. Most tartok a 3. évad végén, a 9. résznél, és a legtöbb szereplő akit szerettem meghal egy rész alatt. Aki olvasta a könyveket vagy már a 4. évadnál van az biztos túltette magát rajta de engem akkor is zavar hogy mért kell ilyet csinálni :D

2014. ápr. 27. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt jó, hogy ilyet csinál, mert nem a tipikus "mindig a jó győz" történet.

Másrészt szükséges volt a szereplők halála. Robb pl. nem is volt főszereplő a könyvekben, főleg a testvérei és Catelyn fejezetei alapján ismertük meg, plusz magának köszönheti, ami történt (meg Catnek). Vagy pl. ott van Ned, az 1. könyv/sorozat kb. elsőszámú főszereplője volt, sztem az egyik legjobb karakter, de az ő halála is nélkülözhetetlen volt.

Amúgy meg a történet ha vki meghal, akk nem biztos,h úgy is marad... :P

2014. ápr. 27. 22:05
 2/6 anonim ***** válasza:
*történetben
2014. ápr. 27. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Mert így mozdul előre a történet. Ahogy az első válaszadó is írta. Legyél türelmes. Mindennek meg lesz a következménye. ;-)
2014. ápr. 27. 22:32
 4/6 torma ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólókkal. Ez nagyot lendített a sztorin, és szükséges is volt. Szerintem ez nem "szemétség", hanem inkább zseniális írói fordulat.
2014. ápr. 28. 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem szemét, csak reális. Gondolj bele, a való életben is így van. Nem mindig a jók győznek és nem mindig a rossz kap büntetést. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, életben maradjon, megvédje azt, akit szeret, sokszor be kell mocskolnia a kezét. És aki hibázik, annak meg lesz a következménye, legyen akár becsületes, akár szemét az illető. Robb hiába volt jó ember (már amennyire) rossz stratéga volt, ezért is halt meg. Ugyanígy Ned. Becsületes bolond volt. Jó ember, bármennyire is voltak jók a szándékai, félt bemocskolni a kezét, ezért is halt meg.
2014. máj. 1. 15:13
 6/6 anonim válasza:
Ahogy tovább olvasod, néha kiderül, hogy akit szemétnek tartottál, nem ítélhető meg egyértelműen. Szinte minden "gonosz" karakternek lesznek nagyon rendes cselekedetei, vagy éppen kiderül annak a rossz cselekedetnek a gyökerei, ami más megvilágításba teszi azt, vagy éppen egy rendes szereplőről épp az ellenkezője. De tény az író "imádja" kinyírni az olvasók kedvenc karaktereit. Nekem már szinte az összesen kinyirta,((:
2014. máj. 22. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!