A HD filmek sokkal jobb minőségűek mint a sima írott dvd?
leszögezem hogy nem értek annyira hozzá!
ugye letölthetem dvd formába és kiírom dvdre!
Vagy letöltöm hd-ba és usbvel rádugom a tvre!
A kérdés az hogy HD minőségbe sokkal szebb a kép és jobb a hang? vagy annyira nem nagy az eltérés?
a legjobb filmeket megveszem eredetibe de a közepeseket nem tudom hogy csináljam!
Hmm, az én négyéves, 94 centis HD-ready plazmámon pöpecül néz ki egy Blu-Ray-rip is. (Tömörített anyag, általában 720×304 pixeles felbontású.)
Egy 1080p nem ad nekem sokkal többet... Dehát ez tévétől függ.
Oke, egy sima DVD az standard es 704 x 480 sort latsz.
A FHD (Full High Definition - magas felbontas) viszont 1920 x 1080 sort mutat. Vagyis ugyanakkora TV kepernyon sokkal tobb pixel, sokkal tobb informacio jut el hozzad, elesebb szinek, kontrasztosabb, egyszoval jobb!
Amit HalkHogen ir, a 720as Blu-ray rippek (amiket a netrol toltesz le) azok is HD-k, csak nem full HD-k, de teljesen jok. Igen jo szemuek veszik csak eszre a kulonbseget, viszont a 720as sokkal kevesebb helyet foglal el, illeteve letoltesnel sem veszi el az egesz napodat (internet sebessegtol fuggoen).
A HD filmekhez jobb hangsav is tarsul, vagyis ha van egy komoly erosito osszeallitasod (es nemcsak a TV oldalan levo hangszoron hallgatod a filmet) akkor mindenkepp megeri a HD, mert a hangzas is minosegibb lesz mint sima DVD eseten.
Mi peldaul mindig ragaszkodunk a HD / Blu-ray-hez olyan filmek eseten, ahol a latvanyon (is) van a hangsuly, pl. urhajos, special effektes filmek. Az olyan filmek, amikben csak dumalnak (pl. politikai, szerelmes filmek) nem szamit a latvany, oda jo a sima DVD is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!