A Mocsok (Filth) c. elvont filmhez hasonlót tudtok?
Sajnos nem sok művészfilmnek álcázott, buta, semmirekellő filmet ismerek, úgyhogy sajnos nem.
De ha érdekelnek jó filmek, akkor írhatok.
A filmmel a legnagyobb probléma, hogy a fiatal Jon S. Baird (a rendező) túl nagyot akart markolni, egy viszonylag rövid filmbe akart belezsúfolni túl sok mindent, így egy hatalmas katyvasz lett az egészből.
Először is: a film stílusát nem nagyon lehet belőni, az eleje valami gyenge Torrente koppintás akar lenni, úgy ahogy még működik is, többször nevettem rajta.
A közepe valami nyomozás, útkeresés, kapcsolatok bemutatása, sajnos érdektelen.
A befejezés meg mintha valami kemény dráma akarna lenni (a teljesen elcsépelt tudathasadásos szállal), de egyáltalán nem súlyos, sokkoló, vagy megindító, mivel a film annyi fele indult el a maga 97 perce alatt, hogy a karaktereit nem volt ideje bemutatni és megszerettetni.
Másodszor: A film teljesen zagyva, összevissza ugrál a szálak közt úgy, hogy közben semmiféle tartalmat nem sikerül közvetítenie.
Harmadszor: Itt ott hiányos a film, apróbb dolgok nincsenek magyarázva benne, amik nélkül a filmnek nincs értelme, tehát a rendezés rossz. Sajnos nem emlékszek rá, hogy mi volt a bajom (pedig több is akadt), mert annyira nem maradt meg a film.
Negyedszer: A film stílusa és hangulata egyértelműen a két kortárs, angol rendező sikerfilmjeiből lett összelopva (Danny Boyle - Trainspotting, Guy Ritchie - Blöff/Ravasz), de sajnos valahogy együtt nem működtek, legalábbis itt nem.
Hogy valami jót is írjak: A főszereplő arc elég korrekten játszott, emellett a film zenéi engem eléggé eltaláltak.
Egy nézést talán megér, talán.
Sajnos nem tudtam tökéletesen összeszedni a problémáimat a filmmel kapcsolatban, mivel már hónapokkal ezelőtt láttam, ha frissebb lett volna az élmény, akkor az én írásom is kerekebb lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!