Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Kik azok akik a filmcímeket...

Kik azok akik a filmcímeket fordítják? Komolyan mondom elszáll az ember agya, mit képzelnek vagy mi alapján adnak marhaságokat? Kik ezek?

Figyelt kérdés
2014. márc. 11. 21:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fogalmam sincs, de szerintem csak azoknak lehet köze hozzá, akik forgalomba hozzák magyarországon. De tényleg tiszta röhej, hogy az eredeti címtől egy teljesen eltérő nevet találnak ki neki. Manapság úgy vagyok vele, hogy már csak az angol címüket tudom, a magyart nem. Így ha egy ismerősöm kérdi, hogy láttad ezt vagy azt a filmet (magyarul), akkor időt kérek, hogy na melyik filmről is van szó, mi az angol címe....ha nem jut eszembe, akkor passzolom a választ. Annyira f***ságokat tudnak kitalálni. De nem csak a filmcímek terén. Nézem eredeti nyelven azt a filmet, megnézem szinkronosan, s a párbeszédekben is találok olyanokat, ahol nem is azt mondja eredetileg az illető.
2014. márc. 11. 22:40
 2/2 anonim ***** válasza:
37%

Azért sokat javultak, pár '80-'90 környéki filmnek olyan címe van, hogy a pofám leszakad. De ez még mindig nem indok vagy mentség arra, hogy milyen borzalmom volt eredetileg.

Pl. ki volt az a kretén, aki a Star Trek-et eredeileg Űrszekereknek fordította? A szekér az egy ilyen tákolt fa cucc, amivel a ganét visszük a ház mögé...nem épp bíztató cím.

Nyolcadik utas a Halál? Hátakkor, izé, jegyeket, bérleteket halotti bizonyítványt?!

Ki vagy doki? Ki van itt mindeki, de ti ki a fenék vagytok? Hogy lenne síróangyal a kertitörpéje az ilyennek..

A magyar nyelv nehéz, nagyon könnyű béna kifejezéseket alkotni. Ráadásul ami kifejezéseinknek köze nincs az angolokhoz, szóval egy csomó szóvicc, fogalomkapcsolat nem jön át.

Ami még nagyon zavar, hogy ha egy könyvadaptációról van szó, a fordítók nem olvassák el az eredetit, és ezért félreforítanak egy csomó mindent, így az infók fele nem jön át.

2014. márc. 12. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!