Hogyan lehet eltüntetni véglegesen a filmről a fekete csíkot alul és felül?
Figyelt kérdés
Nem tudom hogy konvertálni kéne vagy méretarányt állítani, utóbbival próbálkoztam VLCplayerrel de hiába, de még ha sikerülne is a (samsung) Tv-én nem tudom hogyan tudnám megcsinálni.
Esetleg tudnátok e valami megoldást, segédprogrammal(sonyvegas?) vagy bárhogy mert már nagyon rég óta szenvedek ezzel a problémával és jó lenne valami megoldást találni.
Előre is köszönöm!
2014. febr. 25. 21:41
1/2 anonim válasza:
A tévéd 16:9-es képarányú, a filmek, amiket nézel, valószínűleg 2.35:1-esek (mozis képarány). Ez ellen semmit nem tudsz csinálni, egyszerű geometria. Egyes tévéken van zoomolási lehetőség, ha nagyítod a képet, a fekete csíkok eltűnnek, viszont a kép jobb és bal oldalán lesz egy rész, amit nem látsz. Ha úgy variálsz a képaránnyal, hogy teljesen kitöltse a képet, és ne is hiányozzon semmi, akkor meg tojás fejű embereket kapsz. Ezen nem segít semmilyen konvertálás, croppolással is csak azt tudod elérni, hogy levágod a kép két szélét, hogy 16:9-es képarányt kapj, az ugyanaz, mintha a tévét kinagyítanád. Viszont nem hiszem, hogy be kéne áldozni ezért a képminőséget, ami ilyenkor romlik.
2/2 A kérdező kommentje:
Ja értem, köszi a választ.
2014. febr. 25. 22:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!