Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi az 5 kedvenc filmetek és...

Mi az 5 kedvenc filmetek és miért?

Figyelt kérdés

Nekem:

1.Forrest Gump-Tom Hanks fantasztikus alakítása és egyedi keserédes története miatt.

2.Amélie csodálatos élete-A francia atmoszféra és Yann Tiersen zenéje.

3.Harcosok klubja-David Fincher legjobb filmje csavaros és pörgős sztori.

4.Becstelen brigantyk-Cristoph Waltz hihetetlen jó benne és külön előny,hogy nem fordítottak benne le mindent,hanem feliratozták így megvolt a maga hangulata.

5.Az oroszlánkirály-A Disney reneszánsz csúcsa és azóta se sikerült felülmúlni,gyönyörűen van megrajzolva.

2014. febr. 18. 13:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja és Hitchcock-tól a Kötél + Tarantino összes filmje
2014. nov. 29. 19:38
 12/16 anonim ***** válasza:

nekem valahogy nincs örökérvényű kedvencem, ez mindig élethelyzetenként változik...

most

1. Spoorloos (Nyomtalanul címmel 1988-as változatban láttam, csak ez a Nyomtalanul cím több művet is jelöl. mondanivalója miatt tetszik. Ahogy az emberi természetet lefesti, mind az egészségeset, mind a pszichopatáét)

2. Pleasantville (Nagyon tetszik a szimbolikája a színekkel, meg a szolid humora. Az ötlet nagyon jó benne, és nem egy nagy film, de szerintem a maximumot hozta ki az ötletből.)

3. Truman show (Megint csak a mondanivaló, az alternatív valóság, amiben az ember akár tudta nélkül is élhet. A felfedezés, a kitörés, a fejlődés miatt. Amiatt, mint a Pleasantville is, hogy megmutatja, hogy egy langyos, fájdalmak nélküli élet csak látszólagos boldogságot nyújthat, igazit nem.)

4. Mr. Magorium meseboltja ( az édesbús hangulat és a varázslat miatt.)

5. végig nagyon igyekeztem, hogy ne keverjem bele azokat a filmeket, amik olyan könyvből készültek, amit imádok, mert szerintem az másik kategória... akkor ugyanis idekerülhetett volna az Én, a robot,a Felhőatlasz, az Éhezők Viadala, a Virágot Algernonnak!, az Abigél, meg sok másik, de az 5. helyet megosztva adom a Harry Potter filmeknek, különösen az utolsó 2nek. Mert szerintem ezek a könyvélmény nélkül is nagyon jók és ebben az évben sokszor megnéztem őket.

2014. dec. 28. 13:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem könnyű csak ötöt írni :)

1. The Straight Story (giccsmentes gyönyörű film testvéri szeretetről, büszkeségről, alázatról)

2. Keresztapa (nemigen kell magyarázni szerintem: egyszerűen alap!)

3. A Dolog (nem a legfélelmetesebb, de számomra kétségtelenül a legjobb horror)

4. Elfújta a szél (megtestesíti számomra a tökéletes nosztalgiát, és nagyon szórakoztató)

5. A második válaszoló ötletét majmolva ide tennék még pár címet, amik ilyen vagy olyan okból közel állnak a szívemhez: American Graffity (hangulat), Gran Torino (mertmegható), Péntek 13. majd' minden része (mert kikapcsol), Forrest Gump (mert egyszerre van kedved nevetni és sírni), Alien (mert kötelező), Ments meg, Uram!, Thelma és Louise, Dog Soldiers, Cápa,...

Az a baj, hogy estig sorolhatnám. :)

2015. jan. 7. 09:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Imádom a kosztümös filmeket:

1. My Fair Lady (Énekelnek, táncolnak, ráadásul a két főszereplő között nagy a korkülönbség... kedvenc párosítás)

2. A napok romjai (Anthony Hopkins és Emma Thompson zseniálisak együtt, igazi hús-vér embereket alakítanak.)

3. Karib-tenger kalózai (Gyerekkori kedvenc, Johnny Depp Jack Sparrow-ja felejthetetlen

4. Pygmalion ( Kedvenc színdarabon, a My Fair Lady (szó szerint) sötétebb és nem zenés változata)

5. Holt költők társasága (mit nem adnék, ha olyan tanárom lehetne, mint Mr. Keating)

2015. jan. 8. 05:52
 15/16 anonim ***** válasza:

1, Az abszolút kedvenc filmjeim a Star Wars filmek (a sorrend közöttük: 3-6-5-2-4-1, hajsználnyi különbséggel egymás között

Ok: nem tudom... Egyszerűen annyira megfogott ez a világ, hogy lézerkarddal ugrálnak az emberek ide-oda, az Erő, az alapsztori, a Jedik, a Sithek és minden, hogy elmondani nem tudom. :D

Ezután sorrendbe ezek:

2.Gyűrűk Ura - Hobbit (összes)

Ok: Egy felturbózott középkor az egész film, mesterien megalkotva, nagyon tetszik :D

3.Harry Potter (összes)

Ok: Annyira nem rajongok a varázslós-boszorkányos filmekért, de ez a világ annyira megfogott, hogy a kedvenc 3 filmem között van :D

Az utóbbi két film(sorozat) között nagyon nehéz egyébként dönteni, igazából mindig attól függ, hogy melyiket láttam utoljára..

4.X-men (összes, igen, még a két Farkas is, nem értem, hogy miért húzzák le ennyire őket..)

Ok: Vagányak a mutánsok :D

5.Bosszúállók (és a hozzá tartozó filmek: Thor, Vasember, Amerika Kapitány, stb.)

Ok: A szuperhősök is faszák :D

Itt van további néhány film, amit muszáj leírni, mert bár nincsenek a top5-ben, nagyon a szívemhez vannak nőve :Éhezők Viadala, Batman (az újak), Karib-tenger kalózai, Wall Street farkasa, Galaxis őrzői, Amerikai piték, Üvegtigris 1-2, Isteni Műszak, Nagyfiúk 2

2015. jún. 23. 03:07
 16/16 anonim válasza:

1. 2 lépés távolság

2. Rémálom az Elm utcában 1.

3. Nagyfiúk (1.,2.)

4. Spinédzserek

5. Bérbarátnő álomáron

+1 Az összes Bud Spencer & Terence Hill film

2020. máj. 17. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!