Mi a véleményetek ezekről a filmekről?
Rekviem egy álomért
Amerikai szépség
Eredet
Fekete hattyú
Az osztály (észt film)
Rekviem egy álomértt nem láttam, nagyon mondták, hogy híres drogos film, tervbe van véve, de még nem tudtam magam rávenni
Amerikai szépség nagy kedvencem, van benne valami, amit az amerikaiak nem sűrűn tesznek a filmjeikbe, inkább az európai filmre jellemző, olyan igazságtöltet szerű (ez szubjektív vélemény)
Eredetnek érdekes a filozófiája, az idő - és térkezelése, Leo-t bírom benne,
Fekete hattyú is megérdemelte a díjakat, Natelie Portmant nem annyira bírtam azelőtt valamiért, de ebben nem lehet rá rosszat szólni
Az osztályt youtuberól néztem, érdekes problémát dolgoz fel, európai nyers őszinteséggel, jobb mint pl a Beszélnünk kell Kevinről, az amerikai és az is ezt tematizálja
Az árvát nem láttam
Rekviem egy álomért
Megnéztem. Nem kellett volna. Annyira nyomasztó hangulata van, a film végén csúcsosodik ki a szenvedés és egyszerűen szerintem nem lehet bírni. Nagyon megrázott, soha többé nem akarom látni :( Aki viszont szereti az ilyen megrázó filmeket (hah szóvicc!) annak ajánlom.
Amerikai szépség
Nem láttam, sokan ajánlották. Majd egyszer :)
Eredet
Sokan ajánlották, én kétszer estem neki, mindkétszer elaludtam :) Álom volt így legalább az álmomban is :)
Fekete hattyú
Az eleje és a vége jó volt, viszont engem mindig idegesítettek az olyan karakterek, mint a főhősé. Natalie Portman viszont nagyon jól játszott benne, de ezt a karaktertípust nagyon gyűlölöm. A közepén picit rövidítettem volna, illetve néha nagyritkán oldottam volna a depressziós hangulatát. Összességében nem lett a kedvencem, de elismerem a színészi munkát benne.
Az osztály (észt film)
Nem láttam.
Az árva
Na ez viszont nagyon tetszett, a nyilvánvaló hibái ellenére :) nem aludtam el, nem idegesített (annyira) senki, bár kicsit zavaró pár füllentés benne (a magyarázattal kapcsolatban stb.)
Viszont ez nem olyan nagy volumenű, korszakalkotó film, mint a többi.
Rekviem egy álomért - tetszett, de nagyon-nagyon nyomasztó, és valahogy olyan koszos hangulatú. A felsoroltak közül ez a legnyomasztóbb. Amúgy drogosokról szól.
Amerikai szépség - szuper film, nagyon ajánlom. Ez a tipikus "csillogó felszín alatti elfojtott problémák" bemutatása, de tényleg nagyon jó.
Eredet - szintén jó film, jó zenével. Izgalmas, szövevényes, elgondolkodtató.
Fekete hattyú - nagyon jól bemutatja egy elme megbomlását, nekem ez is tetszett. Kicsit hatásvadász, de nem zavaróan.
Az osztály - elég durva film, szintén nyomasztó hangulatú.
Jó kis lista amúgy, mindegyik szuper film!!! Az árvát nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!