Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek a Mátrixról?

Mi a véleményetek a Mátrixról?

Figyelt kérdés
Én megnéztem és másképp láttam a világot vagy egy hétig voltam furcsa állapotban!

2014. febr. 1. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem tipikusan az a film, ami felvet egy érdekes ötletet és aztán nem kezd vele semmit. Meg rengeteg benne a megmagyarázatlan rész és ellentmondás. A 2. és 3. része pedig borzalom.
2014. febr. 1. 21:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Sci-fi, vagy cyber kultúrában a történetet többen elmesélték más-más szemszögből és sok mindenki hallotta / olvasta / átélte a képzeletében. Ám ez a film volt az, ami nem csak a szubkultúra részeként kezelte a történetet, hanem a nagyközönség elő tárta. Emiatt én nagyon hálás vagyok neki. Örülök, hogy nagyobb réteget elért. Végre nem hülyének néznek, amikor 83ban íródott hasonló témájú könyvek tartalmáról mesélek nagy lelkesedéssel, hanem kíváncsian figyelik a mondanivalót és a saját gondolataimat.

A kivitelezés elég jó és egyedi volt. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok minden nem tetszett benne, és sok minden tetszett benne. De a lényeg, nem az én elmém lenyűgözése volt, hanem az alkotó gondolatainak megismerése a témában. Nem véletlen, hogy megszületett a "mátrix filozófia" és nem máshogy hívják. A modern ember nem olvas, nem figyel régi történetekre, csak az új filmek érdeklik. Még jó, hogy Platónt nem ismerik, ha nincs belőle amerikai nagy sikerű, csupa effektekkel szenzációssá vált film! Úgyhogy a film fogadtatása görbe tükör is a társadalomnak, hogy filmeken keresztül képesek elgondolkodni ilyeneken. De a végeredmény ugyan az. Gondolkodnak.

És nagyon tetszik, hogy könnyen érthetővé tették a témát.

Aztán ott van számtalan Mátrix paródia, ami mind-mind zseniális. Szálló igévé vált jó néhány mondat a filmből, ami megint azt mutatja, hogy az egész világra nagy hatással volt.

Összegezve: Le a kalappal előtte!

2014. febr. 1. 22:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Felnyitja a szemet és megmutatta, hogy ne higgyünk az érzékeinknek, mert ez a világ ahol élünk nem a valóság, olyan, mint a Mátrix, csak más törvényekkel...

Ha valaki nem emlékezne a filmből, akkor ezzel világossá válik: http://www.youtube.com/watch?v=0eMnHsxg-Kg

2014. febr. 13. 20:13
 4/4 anonim ***** válasza:
bocsi, a videóból pont hiányzik a vége, na mindegy, a filmben is megtalálod
2014. febr. 13. 20:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!