Hogyan lehet a Kemény motorosok (Sons of Anarchy) című sorozatot színvonalában összehasonlítani a Maffiózók (The Sopranos) című sorozattal?
Tudom, hogy kapok hideget-meleget, de szerintem a Maffiózók színvonala fényévekkel jobb.
A Kemény motorosokból csak egy részt láttam, de az amerikai filmipar minden demagóg kliséjét felfedeztem.
Lehet, hogy bennem van a hiba?
Szerintetek?
mondjuk talán nem 1 epizód után kéne hasonlítgatni... amúgy nem tudom hol hasonlítják, de tematikájában igen hasonló, szervezett bűnözés, alvilág, maffia főnök és a többiek.
én végig néztem mindkét sorozat összes részét és valóban a sons of anarchy meg sem közelíti, sokkal butább, amerikaibb, viszont sokkal izgalmasabb. az évadok végén mindig olyan nem várt fordulatok, izgalmak vannak, hogy az öklödet rágod, olyan brutalitás, kegyetlenség, amilyen a sopranosban nem volt.
szóval azért vannak szempontok, amik alapján lehet hasonlítani a két sorozatot és hasonlít is, a sporanos jobb, nekem a sons of anarchyval sok problémám van, sok mindentől nem életszerű és sok apróság idegesít benne, még is rákattanós, és nagyon jó a forgatókönyv, nagyon izgalmas, a párbeszédek kissé bugyuták, de a karakterek között is vannak különösen jók és a színészi játékkal is elégedett voltam.
Igen pontosan az a problémám, hogy a Kemény motorosok sokkal amerikaibb, egyetlen szerethető karaktert nem találtam benne.
Szerintem a szakma ekkorát nem tévedhet:
milyen "szakma"? hol láttad, hogy valahol azt írták ugyanolyan jó a két sorozat?
én találtam szerethető karaktert (pl. chibs) de hogy is találhatnál szerethető karaktert egy sorozatban, amiből egyetlen epizódot láttál? továbbra sem értem... arról nem is beszélve, hogy a szerethető karakterek száma nem feltétlenül egyenesen arányos a sorozat minőségével...
Őszintén, nem vagyok egy nagy sorozat kedvelő, de Gandolfini már az első rész után levett a lábamról.
Van humora, életszerű, egyszerűen elhiszem a történetet.
Valószínűleg, hogy az akció filmek iránti viszolygásom is oka lehet.
Mellékesen pl. a Drót (The Wire) című sorozat szintén határozottan tetszett.
Egy rész után is ráharaptam, nem kételkedtem a hitelességében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!