Szerintetek miért A világ legnagyobb showja kapta a legjobb film Oscarját 1953-ban?
Megnéztem a filmet, és egy langyi cirkuszos bohóckodást láttam, ami mondjuk elmegy a tv2 hétköznap késő délelőtti műsorában, a szavazatok alapján az IMDb szavazók is egyetértenek.
Pedig ott volt ugyanabban az évben a jelöltek között a Délidő és A csendes férfi is, amik igazi filmtörténeti klasszikusok, a Moulin Rouge is igen jó film (az ötödik jelöltet, az Ivanhoe-t még nem láttam). De ott volt abban az évben az Ének az esőben is, ami szégyenszemre még jelölésig sem jutott.
Csak az Ének az esőben-t és a Délidő-t láttam. Mindkettő lehetett volna az év filmje, de főleg a Délidő.
Amúgy nem értem miért csodálkozol. Az Oscar semmit nem ér, a leghitványabb díj amit osztanak, és oké, hogy régen még valamivel jobb ízléssel adták, de mindig is voltak hatalmas mellényúlásaik.
Általában megfigyelhető, hogy az Oscar nagyon szereti a látványt és gyakran előnyben részesít monumentális darabokat a kevésbé látványos, de sokkal jobb alkotásokkal szemben.
Az is benne lehetett, hogy DeMille-nek a több évtizedet fölölelő munkásságának jelentőségéhez képest mindössze egy életműdíja volt addig. Ettől függetlenül az Oscar történetének talán legnagyobb mellényúlásáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!