Sima DVD lejátszó, Blu-Ray lemezt is lejátszik?
Figyelt kérdés
2013. dec. 29. 10:46
1/3 anonim válasza:
Röviden és tömören: nem. Igaz, hogy látszólag teljesen megegyező formátumról van szó, de ez nem így van. Még a DVD vörös, addig a Blu-Ray kék lézert használ a lemezen lévő adatok (úgynevezett pitek) olvasására. A kék fény sokkal jobban fókuszálható mint a piros, így egy látszólag ugyanakkora lemezre sokkal több adat ráfér. Az egyszerű DVD lejátszókban csak vörös optikai olvasó van, így nem tudja kezelni a Blu-Ray lemezeket.
2/3 anonim válasza:
Nem, akármilyen hihetetlen, a blu-ray lejátszó játszik le blu-ray-t. :) (És mivel lefele kompatibilisek, DVD-t és CD-t is), a DVD lejátszó pedig csak DVD-t (és persze CD-t).
3/3 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló!
Köszönöm szépen a válaszodat!!!!
Nagyon hasznosak voltak a soraid!
Kedves második válaszoló!
Neked is köszönöm szépen!
Érzem az iróniát a soraidban,de nem azért nem tudom,mert buta vagyok,vagy gyerek,hanem nem igazán érdekeltek a DVD-k eddig,így erről a Blu-Ray dologról is egy hete hallottam.
Azért kezdett el foglalkoztatni a téma,mert a pici fiamat elkezdték érdekelni a mesék és nem tudtam,hogy ebben a formátumban is megrendelhetem-e neki a kedvenceit!
Ezek szerint nem.
Köszönöm szépen még egyszer a gyors válaszokat!
2013. dec. 29. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!