Tényleg megtörténik valaha az eredeti viking mitológiában vagy képregényben, hogy Thort vagy Lokit száműzik a földre az ereje nélkül? Csak mert én láttam mindkét film-feldolgozást, de melyik az "igaz" storin alapuló?
Csak a Marvel fantáziája az egész. Thort a képregényben száműzik a földre, de még ez sem teljesen úgy van, mint a filmben, mert akkor Thor több évet tölt a földön úgy, hogy azt se tudja ki ő. Eredeti mitológiában Thor a földművesek Istene és életében nem járt a földön.
Lokit meg megint nem száműzik, sőt nem is nagyon büntetik, csak egy gyilkosság után, de az is az, hogy kiláncolják egy sziklához.
Szóval, az eredeti mitológiában egyikük sem járt a földön, ezt mind a Marvel talált ki.
Aha!
Köszi :)
Előttem lévőhöz még fűzném, hogy a büntetés nem csak a szikla, hanem a kígyó is, amely a mérgét csepegteti Lokira.
Ügy tartják,hogy hűséges felesége tart felette egy tálat, amiben gyűlik a méreg. Viszont a tál időröl-időre megtelik.
És nem tudja Sigyn olyan gyorsan kiüríteni,hogy ne hullana néhány csepp Loki arcára, amitől fájdalmában földrengéseket okoz a Földön(Midgardban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!