Miért alkalmaznak előszeretettel több amerikai (hollywoodi) filmben is számos brit színészt?
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én megfigyeltem, hogy mintha szeretnék az amerikai rendezők a briteket foglalkoztatni. Nekem olyan elképzeléseim voltak, hogy vagy a gázsi miatt (ami talán a mérvadóbb is), vagy a szebb kiejtésük miatt talán. Egyébként szerintem egy átlagos brit színész jobban teljesít sok esetben, mint egy nagy volumenűnek tartott amerikai.
Például ezeknél a filmeknél vettem ezt észre:
Gyűrűk Ura-trilógia (és a Hobbit)
Star Wars - itt főleg a második trilógia
Jurassic Park
Schindler listája
Mennyei Királyság - jó, itt mondjuk a rendező angol
X-men-széria
Nagy Sándor
és még sok mást fel lehetne sorolni.
Kérdésedben a válasz: mert egy átlagos brit színész jobban teljesít sok esetben, mint egy nagy volumenűnek tartott amerikai.
(Másrészt miért tartod furcsának -egyáltalán megjegyzendőnek- ha egy bizonyos országban gyártott filmben egy másik országból származó színész játszik? Ez nem csak az amerikai filmek esetében van így - szerencsére. Ez teljesen megszokott dolog. Még jó hogy erre nincs semmiféle szabály.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!