Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szublimálás filmekben?

Szublimálás filmekben?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy ha egy filmben rejtett üzeneteket rejtünk és amit tudatosan nem veszünk észre,az kihathat a véleményünkre is?Egy másodperc alatt egy filmben 32 képkocka van,ezek közé ha beszúrunk egy szöveget egyetlen képkockára az tudatosan nem tűnik fel de az agyunk érzékeli azt.

Egy példa: Csinálok például egy videót amit közzéteszek YT-n.A videó tegyük fel 5 perces és beillesztek egy képet amin az a szöveg áll hogy "Tetszik ez a videó" vagy hogy "Jó ez a videó" és ezt a képet beszúrom kb 20-30 szór.Lehetséges hogy az a személy aki másképp teljesen laikusan kattintott volna tovább a videó végén így rányom egy Like-t?

2013. nov. 14. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt is el kell érni, hogy egyáltalán megnyissa valaki azt a videót, plusz nézze a rejtett üzenetig, plusz még tovább, mert egy darab "jó videó ez" felirat lehet, hogy nem hatja meg a videó nézőjének tudatalattiját. Szóval a lényeg, hogy alapból jó videót is kell készíteni, mert különben meg se nézik. Ha meg jó, akkor minek bele a rejtett üzenet?
2013. nov. 14. 13:45
 2/8 Vörösnefelejcs ***** válasza:
Lehetséges. Vagy hogy elkezd filmeket feltölteni ő is. :)
2013. nov. 14. 14:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Csalós dolog, de maga az ötlet tetszik :D ha csinálsz ilyet, küldd már el a videót :DD
2013. nov. 14. 16:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Atyaég.

A szublimálásnak semmi köze ehhez a témához... Az egy halmazállapot-változás. Szubliminális üzenetekre gondolsz, amik egyáltalán nem úgy működnek, hogy amit leírsz egy képre, akkor majd azt fogja érezni valaki tudat alatt. Feltűnő dolgot kell elhelyezni a videóban, aminek látszólag semmilyen célja nincsen, azonban mégis rögzül valakinek az elméjében. Mint például a cselesen felépített reklámok.

2013. nov. 14. 17:29
 5/8 A kérdező kommentje:
A Szublimálásnak 2,akarom mondani kettő jelentése is van.Amit te mondasz az is az egyik formája.Van film is amibe be van építve a hatás fokozása érdekében.
2013. nov. 14. 19:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Filmek esetében sosem hallottam még erről a kifejezésről, a pszichológiában is mást jelent. Úgyhogy akkor megkérlek, hogy mutass valamilyen forrást arra, ami igazolja ennek a fogalomnak a filmművészetben a létét.
2013. nov. 14. 22:09
 7/8 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Ha én is megfelelek, a sublime tudatalattit jelent....

Lehet, hogy magyarul másképp kellene mondani, én azért megértettem.

2013. nov. 15. 07:52
 8/8 A kérdező kommentje:
A kísérletet megcsináltam,és arra a videómra amiben használtam közel 80% al több like jött mind a többi videómra,azonos nézőszámmal.
2014. júl. 29. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!