Miért van mostanság ilyen sok feliratos film?
Valószínű:
Vannak olyan filmek amiknél a magyar szinkron fejlettsége nem elegendő, tehát akár ronthat is a minőségen. (pl.: Gravity, Pacific Rim),vannak olyan filmek amiknél nem volt elég jó a marketing, nem lettek elég híresek és így azt gondolják hogy tök felesleges szinkront csinálni néhány embernek (pl.: Fogságban) és vannak olyan filmek amik nem elég látványosak és nem elég viccesek, hogy kielégítsék a moziba járók 60-80%-át (pl.: szinte az összes horrorfilm az utóbbi évekből), és vannak azok a filmek is amik a blu-ray/dvd megjelenéskor lesznek csak szinkronosan láthatóak mert későn jönnek rá, hogy azt a filmet le kellett volna szinkronizálni (pl.:Phillips kapitány majd biztos látható lesz szinkronosan).
Tehát ma már rengeteg indok lehet arra, hogy ne készítsenek szinkront egy filmhez.
Általában később leszinkronizálják a filmeket, a DVD-n már legtöbbször választható magyar hangsáv van, de úgy gondolom, a moziba nem mindet éri meg leszinkronizálni. Gondolom amennyit ráköltöttek több volt, mint amennyi bejött nekik a szinkronos vetítésekből.
Én se szeretem a szinkront, és mivel értek annyira angolul, angolul nézek amit tudok, angol felirattal. De moziban nem szeretek olvasni, mert túl nagy a képernyő, és nem tudom visszatekerni, ha egy hosszú szó miatt kihagyok valamit :) Ezért értékelem, ha a premierre le vanszinkronizálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!