Miről szóljon a film? Mi lehetne a cselekmény?
Média OKTV- re készülök.
a feladat,készíteni egy 8-12 perces rövidfilmet Tíz év múlva címmel a most érettségizőkről.A filmet Cseh Tamásnak kell ajánlani
inspirációnak ez a szövegrészlet:
„Magamat láttam tíz év múlva itt, hallottam ezt, a mostani dal hangjait, és
attól féltem: nehogy majd ez legyen, csak tíz év múlva ne ez a dal legyen!”
Dokumentarista, fikciós vagy a két elbeszélésmód kombinációja egyaránt elfogadható-
Elindulásnak azt gondoltam hogy úgy kezdődne hogy egy most érettségiző lány/fiú zongorázik egy dalt.És a film vége is ugyanez lenne.Mi lehetne a közte történő cselekmény ami visszaadja a Tíz év múlva címet?
Minden segítséget szívesen fogadok :)
A lány/ fiú ül a zongoránál. Zongorázik. Közeli az arcáról, elgondolkozik. Az egész kép elhomályosul. Magát látja (idősebben) egy világban ami szörnyű és rettenetes. Sötét és kopott, nincsenek növények, se hangok, csak az a dallam hallatszódik újra és újra egyre halkabban mint a régi emlékek visszhangja. Majd a kép ismét kitisztul a kép és a lány/ fiú leveszi a kezét a zongoráról. Kinéz az ablakon és megszólal a "narrátor" azzal az idézettel amit fent leírtál.
A jövőbeli világot pedig úgy alkotod meg ahogy akarod. Remélem segítettem. Ha valami nem tiszta a szövegben nyugottan kérdezz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!