Ki a kiválasztott a Harry Potterben?
Mivel egy könyvadaptációról beszélünk, érdemes lenne a könyveket elolvani, ott ugyanis sokkal letisztultabb, érthetőbb az egész. Az írónak nincs megszabva, hogy a cselekmény hány oldal alatt bonyolódjon le, ellenben egy filmnél, ami nem lehet több órás...J.K.Rowlingnak volt ideje kidolgozni az egész sztorit. Egy 700 oldalas könyvet nehéz filmre vinni, pláne úgy, hogy csak a 7. részre áll össze az előző 6 kötet értelme. És azt se felejtsük el, hogy már javában gyártották a filmeket, miközben még el sem készült az összes könyv, és a rendezők utólag cseszhetik, hogy ami számukra nem volt fontos képre vinni, tulajdonképpen a legfontosabb láncszemei a történetnek.
Csak, hogy összegezzem ezt a katyvaszt: Olvasd el a könyveket, hidd el mindenre megkapod bennük a választ. Ha te azt mondod magadról, hogy nem szeretsz olvasni, hidd el én is így indultam. De amióta elolvastam a Harry Potter könyveket, vagy több száz könyvet elolvastam már. Ha elkezded, utána már nem tudod letenni. :)
Egyetértek az előző válaszolóval, a könyveket NAGYON érdemes elolvasni. :) Azonban konkrét választ még nem kaptál, úgyhogy gyorsan leírom a lényeget.
A jóslatnak annyi a lényege, hogy egy gyermekről szól, aki júliusban születik, és a szülei 2-szer is "megvívtak" a Sötét Nagyúrral. Ez azonban nem csak Harry-re, hanem Neville-re is igaz lehet. Végülis Dumbledore elmondta, hogy Harry lett a kiválasztott, de csak azért, mert Voldemort az ő anyját ölte meg, és adta meg ezáltal Harry-nek az erőt, amivel képes lehet megküzdeni egy nap a nagyúrral. Annak is megvan az oka, hogy miért Harry-t választotta Voldemort, de az már nem igen tartozik a kérdéshez.
Kicsit zavaros, de a könyveket ha elolvasod ott egyértelműen átjön majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!