30-as,40-es,50-es évekbeli (amerikai) filmeket keresek ezekkel a paraméterekkel. Ötletek?
A 30-astól az 50-es évek közepéig keresek korban olyan filmet, ami nem ebben az időben készült (később) de ebben a korszakban játszódik.
Stílusát tekintve leginkább a régi "mafiózós/gengszter" filmeket keresnék. (Nagyzolás, "feltörés", lazaság, családhoz való hűség stb stb...)
Ilyen például a Nagymenők című film (csak példa).
Mindenképpen amerikai (tehát francia, olasz NEM) érdekel.
Jöhet még a tipikus "laza, vagány, utcasrác menőzik és megszerzi a kiszemelt lányt" típusú sablonfilm is (amennyit tudtok), lényeg, hogy az a "régi amerika" feelingje meglegyen, amit körülírni szavakkal nem igazán lehet.
(Nagymenőket, Grease-t, Cry Babyt például már láttam, azok jók voltak. Hasonlókat keresek.)
Minél több, annál jobb!
A Volt egyszer egy Amerikát és az Oscar-t már láttam, két külön műfaj az biztos, de a maga kategóriájában ez a két film a legkiemelkedőbbek közé tartozik!
Billy Bathgate pedig szintén telitalálat volt!
Már azt hittem, hogy ebben a témában az összes valamire való filmet láttam és csak azok maradtak ki, amik az ábécé utolsó betűinek kategóriájába tartoznak de szerencsémre NEM!
Ezeket is köszönöm!
Bonnie és Clyde
(Bonnie and Clyde, 1967) [link]
Én is most ilyeneket vadászok.
Viszont amilyet én szeretnék, nem jut az eszembe.
Hatásra és stílusra (amit neked is ajánlok ha nem láttad még) a Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997).
Egy kiváló regény alapján készített (a kereteihez mérten kellő hűséggel) minden elemében egyszerű és mégis teljességében összetett műalkotás a kor (és ezután következő időszak) számos kiemelkedő színészével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!