Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek milyen sci fi-t...

Szerintetek milyen sci fi-t érdemes megnéznem?

Figyelt kérdés
A Star Wars-t rühellem, nem nekem való valamiért. Az Űrodüsszeia többé kevésbé tetszett, eléggé vontatott, néha unalmas, de egy érdekes elképzelés(ek). Ami az utóbbi időben lenyűgözött az a District 9. Továbbá láttam már a: Szárnyas fejvadászt, Alien összest, 12 majmot. Aprópó, a Mátrix-ért sem vagyok lelkes. Tudom válogatós vagyok, de ha ez alapján van ötletetek, hogy milyen sci fi lenne nekem való, kérlek ajánljatok!

2013. aug. 30. 21:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Én a robot,

200 éves ember,

Space battleship yamato,

star trek filmek,

starship troopers,

Vasember 1-2-3,

X-Men,

Tudom ez sorozat, de zseniális és garantált függőséget okoz Doctor Who (nekem az első évad nem jött be a másodiktól baromi jó)

Transformers

Függetlenség Napja

V, mint Vérbosszú!!!!!!!

Csatahajó,

John Carter,

Prometheus.

Ezekkel remélem elleszel egy ideig :)

2013. aug. 31. 11:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Alien összest, tehát a Prometheust is már láttam. Én a robot, Transformers, és a Csatahajó egy kalap alatt van, és nem akarom látni egyiket sem. Doctor who egy véget nem érő értelmetlen valami, sosem értettem miért számít kultnak, valószínűleg nem nekem való. Talán kettő van, ami érdekes lehet a számomra, és még nem láttam, de nagyon szépen köszönöm! :)
2013. aug. 31. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is kicsit más az ízlésem, mint az ismerőseimnek, vagy az átlagnak, ezért talán tetszeni fog ezek közül neked is valamelyik film:

Agyfürkészők

[link]

Nem látványfilm, hanem érdekes. Persze, ha láttál már Cronenberg filmet és nem tetszett, akkor ezt se nézd meg. ;-)

Philip K. Dick novellái alapján készült néhány film. Szerintem nagyon jó történetei vannak és megelőzte a korát:

[link]

Amit még kedvelek, az a Sunshine. Amikor először néztem, azt gondoltam, k@ki. Jóval később újra láttam, akkor pedig tetszett. Annyira nem ütős, de van egy érdekes atmoszférája. És a soundtrackje is jó.

[link]

Equilibrium

Hasonmás

Gattaca

Next

The fountain - elvont [link]

A scanner darkly - nagyon jó!!! Nem teljesen sci-fi kategória, de nem tudom, hogy mi akkor.

Az esemény [link]

Ez először nem tetszett. Aztán mégis. Persze, az sem mindegy, hogy eredetiben nézi az ember vagy magyar szinkronnal. Egészen más a hangulata.

Ezek nem annyira látványfilmek, inkább a tartalom miatt ajánlom.

Battlestar Galactica, de nem a mozifilm, hanem a sorozat:

[link]

Megnézed az első néhány részt és az alapján el lehet dönteni, hogy érdemesnek tartod-e tovább nézésre.

Először én azt hittem, hogy valami gagyiság lesz, de - számomra - érdekes volt a cselekmény. Lehet, hogy sokak szerint elvont.

2013. aug. 31. 20:02
 4/6 Komplikato ***** válasza:

Hard Core sci-fi?

Primer (A találmány) idő utazós, nagyon mindent összekavarós, alacsony költségvetésű film.

Meg ha már időutazás: Az időutazó felesége

Orosz sci-fi (Sztrugackij tesók)

A Lakott sziget (két darab mozifilm eléggé tévéfilm színvonalon)

Nehéz Istennek lenni - Ebből van egy elég régi alacsony költségvetésű német film, meg elvileg most jön a 1.5x hosszabb orosz verzió két évtizeddel frissebb látvánnyal ...

Cargo - Német sci-fi, alacsony költségvetésű, ahhoz képest nem annyira rossz.

Moon - Szintén alacsony költségvetésű sci-fi

2013. aug. 31. 22:50
 5/6 Komplikato ***** válasza:
Ja, meg ha a kolléga beajánlotta a Yamato-t, akkor a japán Gantz c. két részes japán sci-fit ajánlom. Persze manga/anime alapokra épít és csak akkor nézd meg, ha nem kapsz hülyét ha a film nem rág mindent a szádba ... ha a sztori nem jön be, akkor kárpótol valamelyik brutálisabb akció.
2013. aug. 31. 22:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, az Én a robotot és a 200 éves embert pedig nagyon ajánlanám Isaac Asimov írása mind a kettő Ő, pedig egy fél isten a sci-fi világában. Tudom az olvasás nem került szóba, de ha érdekel a Enciklopedia Galacticát mindenképpen olvasd végig, zseniális.
2013. szept. 1. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!