Szerintetek milyen sci fi-t érdemes megnéznem?
Én a robot,
200 éves ember,
Space battleship yamato,
star trek filmek,
starship troopers,
Vasember 1-2-3,
X-Men,
Tudom ez sorozat, de zseniális és garantált függőséget okoz Doctor Who (nekem az első évad nem jött be a másodiktól baromi jó)
Transformers
Függetlenség Napja
V, mint Vérbosszú!!!!!!!
Csatahajó,
John Carter,
Prometheus.
Ezekkel remélem elleszel egy ideig :)
Szia!
Nekem is kicsit más az ízlésem, mint az ismerőseimnek, vagy az átlagnak, ezért talán tetszeni fog ezek közül neked is valamelyik film:
Agyfürkészők
Nem látványfilm, hanem érdekes. Persze, ha láttál már Cronenberg filmet és nem tetszett, akkor ezt se nézd meg. ;-)
Philip K. Dick novellái alapján készült néhány film. Szerintem nagyon jó történetei vannak és megelőzte a korát:
Amit még kedvelek, az a Sunshine. Amikor először néztem, azt gondoltam, k@ki. Jóval később újra láttam, akkor pedig tetszett. Annyira nem ütős, de van egy érdekes atmoszférája. És a soundtrackje is jó.
Equilibrium
Hasonmás
Gattaca
Next
The fountain - elvont [link]
A scanner darkly - nagyon jó!!! Nem teljesen sci-fi kategória, de nem tudom, hogy mi akkor.
Az esemény [link]
Ez először nem tetszett. Aztán mégis. Persze, az sem mindegy, hogy eredetiben nézi az ember vagy magyar szinkronnal. Egészen más a hangulata.
Ezek nem annyira látványfilmek, inkább a tartalom miatt ajánlom.
Battlestar Galactica, de nem a mozifilm, hanem a sorozat:
Megnézed az első néhány részt és az alapján el lehet dönteni, hogy érdemesnek tartod-e tovább nézésre.
Először én azt hittem, hogy valami gagyiság lesz, de - számomra - érdekes volt a cselekmény. Lehet, hogy sokak szerint elvont.
Hard Core sci-fi?
Primer (A találmány) idő utazós, nagyon mindent összekavarós, alacsony költségvetésű film.
Meg ha már időutazás: Az időutazó felesége
Orosz sci-fi (Sztrugackij tesók)
A Lakott sziget (két darab mozifilm eléggé tévéfilm színvonalon)
Nehéz Istennek lenni - Ebből van egy elég régi alacsony költségvetésű német film, meg elvileg most jön a 1.5x hosszabb orosz verzió két évtizeddel frissebb látvánnyal ...
Cargo - Német sci-fi, alacsony költségvetésű, ahhoz képest nem annyira rossz.
Moon - Szintén alacsony költségvetésű sci-fi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!